Gå direkt till innehåll
Ford Fiesta WRC – Ford M-Sports bil under Rally Sweden.
Ford Fiesta WRC – Ford M-Sports bil under Rally Sweden.

Pressmeddelande -

Ford M-Sport tar sig an Rally Sweden

Ford och M-Sport är redo att ta sig an årets upplaga av Rally Sweden som håller på mellan 15–18 februari. Med sig har Ford tre EcoBoost-försedda Ford Fiesta WRC:s, som nu deltar för andra gången i FIA World Rally Championship. Under första dagen körde förarna väldigt jämt, och Sébastien Ogier ligger på en nionde plats.

Fords rallyteam M-Sport är redo att prestera under årets upplaga av Rally Sweden. Årets förare är Sébastien Ogier, Elfyn Evans och Teemu Suninen – alla taggade till max efter att ha genomgått en omfattande testperiod inför tävlingen. I årets upplaga kommer vi få se några sträckor som inte använts sedan 2013, men signatursträckorna Vargåsen och Colin’s Crest är med i vanlig ordning.

– Vi förväntar oss en extremt tuff tävling detta år, och vi vet att skandinaverna är i toppform. Vi har dock tre fantastiskt duktiga förare med oss – Sébastien har vunnit tävlingen tre gånger och Elfyn är också en Rally Sweden-vinnare. För Teemu är detta hans första rally på snö med vår Fiesta WRC, och hans tredje snörally totalt. Men finnarna brukar vara snabba här så jag skulle inte bli förvånad om vi får se honom knipa åt sig ett bra resultat, säger Malcolm Wilson, teamchef för M-Sport.

Efter första dagen leder Ott Tänak som kör för Toyota Gazoo Racing WRT. Förarna körde i heat, två och två mot varandra och det skiljde mindre än en sekund mellan de fem snabbaste förarna i WRC. Sébastien Ogier är bäst av Ford M-Sports förare och ligger på en nionde plats efter första dagen.

Ford storsatsar på M-Sport under 2018
Från och med 2018 utökar Ford sitt samarbete med M-Sport, där teamet erbjuds ett utökat tekniskt och finansiellt stöd, lett av Mark Rushbrook, global chef för Ford Performance.

– Ford har haft en bra relation med M-Sport i över 20 år, vilket bidragit till en rad framgångar på olika nivåer inom rallysporten, och det är vi väldigt stolta över. Samarbetet har också etablerat Fiestan som en klassiker inom rallyvärlden. Förra året stöttade vi M-Sport med utvecklingen av den nya Fiestan, som senare kom att vinna FIA World Rally Championship. Vi hoppas nu kunna ge ännu mer uppbackning under 2018, sa Mark Rushbrook, global chef för Ford Motorsport, vid årets start.

Rally Swedens historia
Rally Sweden är det största årliga rallyt i Sverige, med cirka 200 000 åskådare under de fyra dagarna, och över 100 miljoner tv-tittare världen över. Svenska rallyt kördes första gången 1950 som Midnattssolsrallyt, då i sommarmiljö. Tävlingen hade detta namn fram till 1964. 1965 kördes rallyt för första gången som en vintertävling, och har körts så sedan dess.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll