Följ Ford Motor Company AB

Sebastien Ogier och Ford Fiesta WRC är redo för Rally Sweden

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2017 08:00 CET

Fords rallybil – nya Fiesta WRC.

Ford och M-sport gör sig redo för årets upplaga av Rally Sweden som börjar den 9 februari. Fyrfaldiga världsmästaren Sebastien Ogier kommer köra Fords nya Fiesta WRC, försedd med en 1,6-liters EcoBoost-motor. 

Den 9 februari drar årets upplaga av Rally Sweden igång, och pågår sedan under fyra dagar. Ford och M-sport har i år med sig fyrfaldiga världsmästaren Sebastien Ogier som kör nya Ford Fiesta WRC, med kartläsaren Julien Ingrassia. Fiesta nummer två körs av Ott Tänak tillsammans med kartläsaren och landsmannen Martin Järveoja.

– Vi ser verkligen fram emot 2017 års upplaga av Rally Sweden. Mitt mål är självklart att hamna längst upp på prispallen – i år med en annan bil. Det känns riktigt spännande att få komma dit och delta med mitt nya team, säger Sebastien Ogier.

Fords rallybil – nya Fiesta WRC
Den nya Fiestan, som har försetts med Fords 1,6-liters EcoBoost-motor, har gått igenom en stor omvandling, där hela 95 procent av den föregående modellen har designats om från början. Stallchefen Malcolm Wilson är förväntansfull inför den kommande tävlingen:

– Vi har en riktigt bra känsla inom teamet. Jag tycker att vi skapat en väldigt speciell bil. Vi har inte sparat in på något, utan har byggt en bil som är kapabel att utmana, och vinna, på högsta nivå, säger Malcolm Wilson.

Årets upplaga av Rally Sweden, går från Karlstad via Torsby över den norska gränsen, tillbaka till Sverige och Hagfors, för att avslutas i Torsby. En nyhet för året är den platsbyggda serviceanläggningen i Torsby.

Rally Swedens historia
Rally Sweden är det största årliga rallyt i Sverige, med cirka 200 000 åskådare under de fyra dagarna, och över 100 miljoner tv-tittare världen över. Svenska rallyt kördes första gången 1950 som Midnattssolsrallyt, då i sommarmiljö. Tävlingen hade detta namn fram till 1964. 1965 kördes rallyt för första gången som en vintertävling, och har körts så sedan dess.

M-Sports pressträff 8 februari
Den 8 februari klockan 18.30 anordnar M-Sport en pressträff på serviceplatsen på Torsby Flygfält. Media bjuds in att träffa såväl Sebastien Ogier som Ott Tänak. Vänligen hör av er till Erik Lindham om ni är intresserade av att medverka. 

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.