Gå direkt till innehåll
Ford lanserar nya Focus som gasbil för svenska marknaden – klarar de nya miljöbilskraven

Pressmeddelande -

Ford lanserar nya Focus som gasbil för svenska marknaden – klarar de nya miljöbilskraven

Ford Focus miljöbilsmodeller, så som ECOnetic, Flexifuel samt den kritikerrosade 1,0 EcoBoost, får nu sällskap av ytterligare ett miljöbilsalternativ. Med start från november 2012 kommer Ford Focus erbjudas med CNG-teknik, d v s motorer som kan köras på biogas eller naturgas. På ren biogas blir koldioxidutsläppen så låga som 26 g/km.

Göteborg/Trollhättan, 23 oktober 2012 – Ford fortsätter sin satsning på miljövänligare bilar för den svenska marknaden, genom att nu introducera Ford Focus med så kallad CNG-teknik (Compressed Natural Gas) i samband med Gasdagarna som hålls den 24-25 oktober i Trollhättan. Gasbilen baseras på Ford Focus med 1.6L bensinmotor och 120hk. Efter konvertering kan motorn köras på både bensin och gas.

”Med ännu ett miljöbilsalternativ på Ford Focus får vi ett mycket starkt erbjudande av miljöbilar – från den hyllade 1,0 EcoBoost, bränslesnåla miljödieslar samt Flexifuel till den nya Focus CNG”, säger Anna Müller, VD på Ford Sverige.

Med de strängare miljöbilskraven som träder i kraft i januari 2013, kommer hela fyra olika modeller på Ford Focus klassas som miljöbil. Utöver Ford Focus CNG, kommer också Focus ECOnetic med rekordlåga koldioxidutsläpp på 88g/km, Focus Flexifuel samt Focus Electric* klara de tuffare miljöbilskraven.

Mycket lång räckvidd

Konverteringen till gasdrift innebär tekniskt sett att gasen förvaras i specialbyggda tankar av kompositmaterial under golvet i bagageutrymmet. Detta kompositmaterial ger låg vikt och mycket hög säkerhet. Den ordinarie bränsletanken lämnas därmed kvar helt orörd. På så vis blir den totala räckvidden på bensin och gas mycket lång, närmare bestämt 120 mil mellan tankningarna på blandad körning, vilket är en fördel framför allt vid utlandsresor och i områden där distribution av fordonsgas inte är så väl utbyggd.

Klassledande säkerhet

Precis som övriga Focus modeller kan Focus CNG erbjudas med omfattande säkerhetsutrustning. Ford Focus CNG kan fås med Active City Stop, som bromsar helt eller minskar krockvåldet i hastigheter under 30km/h. Här finns också Driver Alert (trötthetsvarnare), Lane Keeping Aid (bilen styr tillbaka om du av misstag är på väg att lämna filen), Lane Departure Warning (bilen varnar om man oavsiktligt är på väg att lämna filen), Identifieringssystem för trafikskyltar, hastighetsbegränsare samt automatisk helljuskontroll – allt för 9.800 kronor.

Produktion i Trollhättan

Utveckling och konverteringen till gasdrift är ett svenskt projekt, som genomförs i Trollhättan av BRC Sweden AB – ett dotterbolag till italienska BRC som är världsledande inom CNG teknik.

”Att Ford har vänt sig till oss på BRC för att konvertera Focus till CNG är ett mycket gott kvitto på det jobb vi utför då Ford ställer mycket höga krav på installationen, säger Dennis Staaf”, VD för BRC Sweden AB.

Priset på Focus Trend 5d 1.6 CNG startar på 232.700 kronor, och den går att beställa från och med nu med första leveranserna planerade till november 2012.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu

Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

* introduceras under andra hälften av 2013

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef