Gå direkt till innehåll
Ford introducerar konceptet Vignale på Mondeo – en unik produkt- och ägarupplevelse

Pressmeddelande -

Ford introducerar konceptet Vignale på Mondeo – en unik produkt- och ägarupplevelse

  • I början av 2015 kommer Ford att lansera Vignale – en exklusiv produkt- och ägarupplevelse.

 

  • Ford presenterar det nya konceptet Ford Mondeo Vignale och bjuder på glimtar av en unik design både på in- och utsidan, ett förstklassigt utförande samt exklusiva specifikationer och funktioner.

 

  • I Ford Mondeo Vignale ingår specialutformade, 20-tums lättmetallfälgar, kromdetaljer, unik utformning av främre stötfångare, dimbelysning och grill samt quiltade lädersäten och den speciella Vignale-färgen Nocciola.

 

  • I Fords Vignale-vision ingår hämtning och lämning vid service, gratis biltvätt och inbjudningar till olika arrangemang.

 

  • Den första nya Ford Vignale-modellen kommer att bygga på nya Mondeo. Därefter kommer fler Vignale-modeller till Europa. 

 

KÖLN, Tyskland, den 4 sept. 4, 2013 – Ford tillkännager idag sin plan att lansera konceptet Vignale i Europa – en ny, exklusiv produkt- och ägarupplevelse.

Ford ger en första glimt av sin Vignale-vision (uttalas vin‑ja‑le) genom att presentera Ford Mondeo Vignale med unika designlösningar, förstklassigt utförande samt exklusiva specifikationer och avancerade funktioner.

”Vignale kommer att vara Ford-märkets mest exklusiva gestaltning både vad gäller produkten och ägarupplevelsen”, säger Stephen Odell, chef för Fords verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika. ”Konceptet Ford Mondeo Vignale omfattar de funktioner som kunder säger att de vill ha vad gäller design, kvalitet och teknik samt exklusivitet.”

Ford har valt att presentera nya Ford Mondeo Vignale i ett exklusivt och sofistikerat fyradörrarsutförande men också som herrgårdsvagn. Båda modellerna har detaljrika och högkvalitativa 20-tums Vignale-lättmetallfälgar, Vignale-märkning, dörrhandtag och spegelinfattningar i krom, nätgrill, unik design av främre stötfångare och dimljus samt den exklusiva färgen Nocciola.

Ford Mondeo Vignale har dessutom quiltad klädsel, nedre dörrlister i krom och läderklädda armstöd. Sätena har fått exklusiva Vignale-detaljer och en klädsel i förstklassigt, mjukt läder som även återfinns på ratten, instrumentpanelen, mittkonsolen, dörrarnas överdel och armstödet i mitten. Reliefmönstrade hasplåtar och lyxiga dörrmattor förstärker en känsla som kombinerar traditionell detaljomsorg med samtida trender vad gäller design och materialval.

Ford SYNC med kommunikationssystemet MyFord Touch möjliggör integration av smarta mobiler och WiFi, medan parkeringshjälp både fram och bak med bakåtriktad kamera underlättar parkeringen och adaptiva LED-strålkastare förbättrar sikten.

Ford utvecklar hela tiden sin tolkning av vad som är modern lyx och design. I år blev vi den första biltillverkaren som deltagit i världens ledande möbelmässa, Salone Internazionale del Mobile i Milano. Företagets designhistoria och influenser från trender inom inredning och mode var påtagliga i den stol, lampa och klocka som presenterades på mässan under varumärket Ford Design.

”Influenser från arkitektur och mode ger konceptet Mondeo Vignale en prägel av hög kvalitet och tidlöshet – tillsammans med de allra senaste tekniska funktionerna”, förklarar Stefan Lamm, ansvarig för exteriör design på Ford Europa.

Utvalda Ford-återförsäljare kommer att erbjuda en skräddarsydd Ford Vignale-upplevelse med service på högsta nivå och stimulerande, avkopplande miljöer där kunderna i lugn och ro kan välja mellan exklusiva material och färger och utforska de spännande tekniska funktionerna.

I Ford Vignale-visionen ingår att hämta och lämna vid service, gratis biltvätt och inbjudningar till olika arrangemang. Kunderna får dessutom en egen kontaktperson och en elegant Vignale-portfölj i läder med köpehandlingar och andra dokument.

Ford Vignale inleds med Mondeo Vignale (sedan och herrgårdsvagn) i början av 2015 men kommer senare att omfatta fler modeller. Satsningen svarar mot en växande efterfrågan på tidsbesparande tjänster och lyxigare Ford-produkter. De dyrare modellerna står idag för mer än hälften av Fords försäljning av större bilar i Europa.

Vignale är också inspirerad av det som finns för köpare av andra slags produkter. Här ingår till exempel VIP-resor med hämtning, snabbare incheckning och säkerhetskontroll och egna vänteutrymmen. Andra exempel är exklusiva bank- och korttjänster med kontaktpersoner, bonuspoäng, bokningstjänster och samarbete med t.ex. hotell, restauranger och nöjeslokaler.

”Ford Vignale-tjänsterna tillmötesgår behov hos kunder som uppfattar tid som den största lyxen av alla – och de kommer att känna sig 'specialbehandlade' från det ögonblick då de stiger in genom dörren” säger Gaetano Thorel, som är chef för marknadsföring på Ford Europa.

# # #

För ytterligare information och bilder, besök http://iaa2013.fordmedia.eu

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Nilsson, Ford Motor Company AB, fnilsso8@ford.com. +46 (0)31 707 10 95

 

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 177 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och företagets produkter, vänligen besök www.corporate.ford.com eller www.ford.se.

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

 

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll