Gå direkt till innehåll
Ford har tillverkat en miljon Focus i Europa

Pressmeddelande -

Ford har tillverkat en miljon Focus i Europa

  • Ford producerade nyligen sin miljonte Focus, av nuvarande generation, i Europa – företaget bygger en ny Focus var 90:e sekund
  • Ford Focus nummer 1 000 000 – som var en femdörrarsversion i färgen Candy Red, utrustad med 1,0-liters EcoBoost-motor – rullade ut från fabriken i tyska Saarlouis. I Europa tillverkas Focus även i S:t Petersburg, Ryssland.
  • Sedan populära, mellanstora Focus-bilen introducerades 1998 har mer än 6,9 miljoner exemplar sålts i Europa.  Globalt ligger försäljningen på mer än 12 miljoner. Den nuvarande Focus-modellen började säljas i Europa år 2010.
  • Focus är världens mest sålda fordon enligt Fords analys av Polks senaste globala nyregistreringsdata för första hälften av 2013.

Göteborg, den 10 januari, 2014– Ford Europa tillverkade nyligen det miljonte exemplaret av den nuvarande Ford Focus-modellen, företagets medelstora personbil som blivit världens mest sålda fordon. 

Exemplaret var en halvkombi med 1,0-liters EcoBoost-motor. Bilen tillverkades i tyska Saarlouis. Focus produceras också på Ford Sollers-fabriken utanför S:t Petersburg.

”Focus är en fantastisk familjebil som är rolig att köra och så mångsidig att den passar många olika kundgrupper”, säger Barb Samardzich, operativ chef för Ford Europa. ”Förra året presenterade vi elbilen Focus Electric, som kompletterar ett modellprogram där också prestandabilen Focus ST på 250 hästkrafter ingår.”

Den nuvarande modellen, som lanserades år 2010 i Europa, är världens mest sålda bilmärke enligt Fords analys av Polks senaste globala nyregistreringsdata för första hälften av 2013.

Den här månaden planerar Ford att introducera en ny version av Focus med 1,0-liters EcoBoost-motor, som både 2012 och 2013 fick utmärkelsen International Engine of the Year. Det blir den första bensindrivna familjebilen i storleksklassen med koldioxidutsläpp på 99 g/km.*

Focus kan fås utrustad med funktioner som aktiv parkeringshjälp, som använder sig av ultraljudssensorer för att identifiera lämpliga parkeringsplatser och automatiskt styr bilen samtidigt som föraren behåller kontrollen över växel, gas och koppling. En annan attraktiv teknisk funktion är Aktive City Stop, som läser av vägen 50 gånger per sekund för att förhindra krockar i hastigheter på upp till 15 km/h och dämpar följderna av krockar i hastigheter på upp till 30 km/h.

Om bilen skulle råka ut för en olycka tar Ford SYNC med nödhjälpsfunktion kontakt direkt med SOS Alarm. ”Vi vet att våra kunder verkligen uppskattar de smarta funktionerna i Focus och bilens säkerhet, sportighet, utseende och bekvämlighet”, säger Samardzich.

Focus introducerades 1998 och har sedan dess sålts i mer än 6,9 miljoner exemplar i Europa.  Globalt ligger försäljningen på över 12 miljoner bilar.

# # #

*Angivna siffror för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp är uppmätta i enlighet med de tekniska kraven och specifikationerna i den senaste utgåvan av EU-direktivet EG 715/2007. Resultat i miles per gallon (MPG) motsvarar också denna europeiska körcykel och anges i imperial gallon. Testresultaten vad gäller bränsleförbrukning kan skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEueller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef