Gå direkt till innehåll
Nu kan du bygga Ford Mustang i LEGO

Pressmeddelande -

Nu kan du bygga Ford Mustang i LEGO

Nya Ford Mustang har blivit en hit på svenska vägar och kanske blir den snart samma hit i vardagsrummet. LEGO Speed Champions släpper nu nämligen LEGO-modeller av Ford Mustang och pickupen F-150 Raptor. Det är första gången som bilarna kommer finnas tillgängliga i färdiga set.

Precis som Fords fullstora modeller har ”LEGO-Fordarna” utvecklats av Ford i USA, i nära samarbete med det danska LEGO-teamet.

– De flesta av oss har växt upp med att leka med LEGO, så det här är ett drömprojekt för många av oss, inklusive våra ingenjörer, säger Joe Hinrichs, amerikachef på Ford.

Körglädje på racingbanan eller i garaget
Mustang-setet med 185 bitar innehåller förutom bilen även en tidstavla och en förare. Och den som köper F-150-paketet får 664 bitar som tillsammans räcker till pickupen F-150 Raptor med trailer, ett välsorterat garage, ljussignaler för dragracing och en A-Ford hot rod, och givetvis ett arbetslag av Fordtekniker för att säkerställa jobb av toppkvalitet.

– Vi är väldigt spända på att lansera LEGO Speed Champions baserade på de ikoniska Ford-bilarna. Varje LEGO-Ford berättar en historia och har obegränsade lekmöjligheter. Barnen kan själva bli LEGO-minifigurer och kliva in i världens bästa bil, säger Jill Wilfert, vice president licensing & entertainment på The LEGO Group.

Ford Mustang och F-150 Raptor som LEGO-set kommer finnas i butik från mars. Rekommenderat pris för Mustang är 149 kronor och för F-150 Raptor 549 kronor.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll