Gå direkt till innehåll
Ford GT hade snabbast varvtid av alla under testerna i Kanada.
Ford GT hade snabbast varvtid av alla under testerna i Kanada.

Pressmeddelande -

Ford GT slog hastighetsrekord – snabbaste Forden någonsin

Nu står det klart att superbilen Ford GT är den snabbaste serieproducerade Ford-bilen någonsin. Bilen uppmätte 347 km/h på kanadensiska Calabogie Motorsports Park. Ford GT stod även för den snabbaste varvtiden, i konkurrens med bland andra McLaren och Ferrari. Ford GT gästar i helgen för första gången Sverige när det ställs ut i Fords monter på Stockholm Lifestyle Motor Show.

Nya superbilen Ford GT, som just nu för första gången visas upp i Sverige på Stockholm Lifestyle Motor Show, är nu Fords snabbaste produktionsbil någonsin. Vid en testkörning i Kanada nådde bilen en topphastighet på 347 km/h.

Testerna på Calabogie Motorsports Park i Kanada visar att Ford GT verkligen är den superbil som förväntas av den. Flera bilar från olika tillverkare testades samtidigt under identiska förhållanden och med samma förare, och Ford GT stod för den snabbaste varvtiden, före bland andra McLaren 675LT och Ferrari 458 Speciale.

– Ford GT handlar helt och hållet om prestanda. Vi har lyckats minimera vikten med hjälp av kolfiberkonstruktionen och en del av den viktbesparingen har vi investerat i prestandadetaljer, som aktiv dynamik, och resultatet av det är en ännu snabbare bil, säger Raj Nair, global utvecklingschef på Ford.

Begränsad upplaga men fyra bilar till Sverige
Ford GT väger mindre än 1400 kg, har en 3,5-liters V6 EcoBoost-motor med 647 hästkrafter. Ford GT produceras i begränsad upplaga om 1000 bilar de kommande fyra åren. Trots det har fyra svenska köpare kvalificerat sig för en av de exklusiva bilarna, som kommer börja levereras under våren 2017.

Första chansen att se bilen i Sverige i helgen
I helgen kommer Ford GT för första gången på besök i Sverige när den ställs ut i Fords monter på Stockholm Lifestyle Motor Show på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll