Gå direkt till innehåll
Ford GT.
Ford GT.

Pressmeddelande -

Sverige får fyra exemplar av superbilen Ford GT

Tilldelningen av kolfiberbyggda superbilen Ford GT är nu färdig och hela fyra bilar kommer skickas till Sverige. Ford Performance meddelar samtidigt att de förlänger produktionsperioden med två år och dubblar det totala antalet bilar som ska produceras, från 500 till 1000 exemplar.

Ford Performance meddelade i augusti att de väljer att förlänga produktionsperioden för Ford GT med två år. Satsningen går hand i hand med det senaste beslutet att köra Ford GT vid både International Motor Sports Association (IMSA) och World Endurance Championship (WEC) under de kommande fyra åren.För Sveriges del levereras två bilar 2017, en 2018 och en 2019.

– Även om vi inte har möjlighet att bygga Ford GT tillalla som har ansökt bygger vi nu ytterligare ett antal bilar för att tillfredsställa våra mest lojala Ford-ambassadörer. Vi vill behålla Ford GT:s exklusivitet, men samtidigt vet vi hur viktiga dessa kunder är för vårt varumärke, säger Dave Pericak på Ford Performance.

Fler produktionsår och fler bilar
De bilar som tillverkas under det tredje produktionsåret möjliggör köp för de som tidigare stått på väntelistan. De personer som missade att fylla i den initiala ansökan kommer få möjligheten i samband med produktionsår fyra. Ansökningsprocessen för det fjärde produktionsåret kommer att öppna på nytt under början av 2018. De personer som redan signat upp sig för bilen behöver bara uppdatera sin tidigare ansökan.

– Ford GT har racing i blodet. Gatuversionen och tävlingsbilen kommer att leva vidare, sida vid sida, under de kommande fyra åren – något som möjliggör tester och utveckling av ny teknologi både på och utanför tävlingsbanan, säger Raj Nair från Fords produktutvecklingsavdelning.

En superbil att räkna med
Nya Ford GT lanserades första gången 2015 vid North America International Auto Show och beskrevs redan då som en riktig superbil. Modellen har därefter satt en helt ny standard när det kommer till prestanda, bland annat genom avancemang inom aerodynamik, den effektiva EcoBoost-motorn och lättviktslösningar för att minska bilens totalvikt.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll