Gå direkt till innehåll
Ford fortsatt störst i Europa på transportbilar – Sverige stark marknad

Pressmeddelande -

Ford fortsatt störst i Europa på transportbilar – Sverige stark marknad

Sverige är starkt bidragande när Ford i år ser ut att befästa sin förstaplats på transportbilsmarknaden i Europa. I Sverige har försäljningen ökat hela 29,7 % hittills i år, vilket slår den samlade ökningen i Europa på 17,2 %. Med över en och en halv miljon sålda transportbilar hittills i år är Ford fortsatt Europas mest populära transportbil.

Ford är nummer ett i Europa när det kommer till försäljning av transportbilar, utifrån 20 europeiska marknader. Jämfört med 2015 har försäljningen ökat 17,2 procent med 272 020 fordon, sålda under de tio första månaderna under 2016. Sverige är en av marknaderna som bidrar starkt till den snabba ökningen. Fords transportbilsförsäljning har bara i Sverige ökat med 29,7 procent hittills i år, innan decembers siffror är sammanställda. Totalt är Ford tvåa i Sverige på transportbilar.

Ford ökar sin totala försäljning
Fords totala fordonsförsäljning har jämfört med 2015 gått upp sex procent. Utöver framgångarna med transportbilar ökar också efterfrågan på prestandabilar och SUV:ar. Totalt har företaget sålt 1 144 200 fordon på de 20 europeiska marknaderna till och med tredje kvartalet 2016.

Ford Ranger den mest populära pickupen – upp 15 % i Sverige
Ford Ranger har sitt bästa år hittills i Europa, och behåller sin plats som den mest sålda pickupen, mätt i september 2016. Då hade det sålts 31 429 exemplar av den populära Ford-pickupen. Ford Ranger ökar i år i Sverige med nästan 15 %. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll