Gå direkt till innehåll
Ford Focus RS Edition.
Ford Focus RS Edition.

Pressmeddelande -

Ford firar Focus RS med ny specialversion

Den tredje generationen av Ford Focus RS har varit stor framgång och prisas av motorpress och kunder för sitt sportiga uppseende och Drift Mode. Nu firar Ford framgången för RS med en ny Focus RS Edition. Fords prestandabilsavdelning Ford Performance har tagit fram ett ännu vassare paket som innehåller differentialspärr fram, tvåtonade Recaro-skalstolar och mattsvarta detaljer. 25 bilar förväntas komma till Sverige

Kraftpaketet Ford Focus RS är första RS-modellen att säljas globalt och även utanför Europa har efterfrågan varit stor. Nästan 17 000 exemplar har tillverkats hittills, vilket gör modellen till den mest framgångsrika RS-modellen någonsin. Nu lägger Ford i en växel till och erbjuder en specialverson kallad Focus RS Edition. Europeiska avdelningen av Ford Performance har tagit fram modellen som ska göra det ännu roligare att ratta Ford Focus RS.

En iögonfallande exteriör
På utsidan är samtliga bilar lackerade i färgen Nitrous Blue med mattsvart tak och på insidan synas sportiga Recaro-skalstolar i specialfärg. Entusiasterna lär glädjas mest över att modellen har försett med en mekanisk differentialspärr fram, vilket är unikt för Focus RS Edition.

– Focus RS har varit en succé i Sverige med över 130 sålda bilar så här långt, och nu hoppas vi att Edition-utgåvan kan hjälpa oss att hitta ännu fler glada Ford-entusiaster, säger Mauritz Larsson, produktchef på Ford.

Ford Focus RS
Ford Focus RS är den 30:e modellen att bära det legendariska RS-emblemet. Bilen byggs i Saarlouis, Tyskland och är en av 12 prestandamodeller som Ford kommer leverera till kunder fram till 2020, som del av en ny era för Ford Performance. Nya Fiesta ST, Focus ST och Ford GT är andra modeller framtagna av Performance-teamet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll