Gå direkt till innehåll
Ford Focus RS utnämnd till Car of the Year 2017
Ford Focus RS utnämnd till Car of the Year 2017

Pressmeddelande -

Ford Focus RS är Car of the Year 2017

Fords prestandabil Focus RS har blivit utnämnd till "Car of the Year 2017" av den amerikanska bilsajten AutoGuide.com. Juryn motiverar utmärkelsen med att Ford Focus RS är en av få bilar som väcker en enorm hype och sedan ändå klarar av att leverera över de vildaste av förväntningar.

Ford Focus RS kom i en ny, uppdaterad version i år och mottagandet har varit enormt från både förare och motorjournalister. Med sina 350 hk, topphastigheten på 266 km/h och sprint 0–100 km/h på 4,7 sekunder är det lätt att förstå körglädjen bakom ratten, och det nya drift-körläget har uppskattats av de som haft möjlighet att köra bilen på bana.

Nu har alltså även amerikanska AutoGuide.com utnämnt bilen till "Car of the Year 2017".

– Det är en ära att få utmärkelsen Car of the Year från AutoGuide.com. Framgångarna för Focus RS under 2016 är ett erkännande för hela Ford-teamet, som lagt ner all sin energi på att skapa en så speciell bil, som överallt fångar körentusiasters hjärtan, säger Jamal Hameedi, chefsingenjör på Ford Performance.

Utmärkelsen Car of the Year har föregåtts av mer än fem dagars tuffa jämförelsetester mellan olika bilmodeller. Vinnaren offentliggjordes på tisdagskvällen, svensk tid.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll