Gå direkt till innehåll
Apputvecklare använder SYNC 3 AppLink Emulator.
Apputvecklare använder SYNC 3 AppLink Emulator.

Pressmeddelande -

Ford erbjuder gratis mjukvara för utveckling av appar till fordon

Ford lanserar nu en mjukvara för apputvecklare. Tanken är att programmet ska göra det lättare och mer kostnadseffektivt att utveckla appar för fordon som är kopplade till SYNC 3 – den senaste versionen av Fords underhållnings- och kommunikationssystem.

Idag finns Fords underhållnings- och kommunikationssystem SYNC® i över 15 miljoner fordon världen över – en siffra som väntas stiga till 43 miljoner fordon år 2020. I Sverige lanserades Sync 3 med bilar som producerats under sommaren 2016, och ersätter därmed den tidigare versionen Sync 2.

Ford vill underlätta arbetet för apputvecklare och erbjuder därför en gratis mjukvara för att förenkla framtagningen av appar för fordon som är kopplade till Ford SYNC 3. Mjukvaran SYNC 3 AppLink Emulator kan laddas hem från Fords webbsida för utvecklare. Verktyget gör det möjligt för utvecklare att testa hur deras app ser ut och fungerar inom SYNC 3-systemets gränssnitt, utan att ha tillgång till ett verkligt fordon.

– SYNC 3 AppLink Emulator underlättar verkligen arbetet för apputvecklare. Vi hoppas att det här verktyget kommer möjliggöra tillverkning av nya, spännande, bilanpassade appar runt om i världen, säger Dave Hatton på Ford.

Möjlighet att testköra app utan fordon
Mjukvaran gör det möjligt för en smartphone att koppla upp sig till utvecklarens dator, precis som när en telefon kopplas till Ford SYNC 3 i ett fordon. Utvecklaren kan därmed se hur de nya funktionerna skulle se ut på en pekskärm i ett verkligt fordon. Verktyget gör det också möjligt för utvecklaren att sätta upp vissa premisser, som hastighet, plats, temperatur och sträcka – för att se hur appen interagerar. Detta gör det enklare för utvecklare att tillverka appar med en personlig upplevelse.

Program för hela utvecklingscykeln
Under 2013 lanserades ”the Ford Developer Program”. Programmet bjuder in utvecklare från världen över till att skapa innovativa lösningar tillsammans med Ford i vad företaget kallar för fordonsindustrins första ”end-to-end”-ekosystem för utvecklare.

Besök Fords hemsida för utvecklare: https://developer.ford.com/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll