Gå direkt till innehåll
Nya Ford Kuga med SYNC 3 och röststyrning på svenska

Pressmeddelande -

Nya Ford Kuga med SYNC 3 och röststyrning på svenska

Mobile World Congress pågår för fullt i Barcelona och i Fords monter är det framför allt två nyheter som sticker ut – den nya generationen av den populära SUV:en Ford Kuga och infotainmentsystemet SYNC 3. SYNC 3 är 10 gånger snabbare än föregångaren och har för första gången stöd för röststyrning på svenska.


SUV:ar säljer som aldrig förr och väntas 2020 stå för 27 % av den totala bilförsäljningen i Europa. Ford själva väntas passera 200 000 sålda SUV:ar i Europa under 2016. Den senaste uppdateringen i modellprogrammet är därför en ny generation av Ford Kuga, som tillsammans med nya infotainmentsystemet SYNC 3 just nu premiärvisas på Mobile World Congress i Barcelona.

Snygg design och teknik i framkant

Nya Kuga har fått ny design och gott om ny, avancerad teknik, som Fords parkeringsassistans, aktivt kollisionsskydd och Fords adaptiva frontstrålkastare. Den har också automatisk öppning av bagageluckan och Fords egenutvecklade intelligenta fyrhjulsdrift.

Nytt infotainmentsystem med svenskt språkstödFord Kuga blir också den första modellen att få den tredje generationen av Fords infotainmentsystem SYNC. SYNC 3 har en 8-tums pekskärm med stöd för svepgester och en 10 gånger snabbare processor än i föregångaren. Dessutom kommer nu äntligen stöd för röststyrning på svenska. Föraren behöver därför bara säga ”jag vill ha kaffe” eller ”jag behöver tanka” för att få fram vägvisning till närmsta café eller bensinmack.

– Teknik i bilar ska alltid bidra till att göra körupplevelsen bättre. De här nyheterna är verkligen ett resultat av allt Ford står för, säger Christian Lysholm, marknadschef på Ford Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll