Gå direkt till innehåll
Ford en del av nya joint venture-företaget IONITY – ska skapa infrastruktur för elbilar

Pressmeddelande -

Ford en del av nya joint venture-företaget IONITY – ska skapa infrastruktur för elbilar

Ford Motor Company tillkännagav idag ett joint venture med BMW Group, Daimler AG och Volkswagen Group, kallat IONITY. Tillsammans ska företagen utveckla och implementera laddningsstationer för elbilar över hela Europa.

Idag meddelar Ford Motor Company att företaget skapat joint venture-företaget IONITY tillsammans med BMW Group, Daimler AG och Volkswagen Group. Implementeringen av cirka 400 laddningsstationer fram till år 2020 ska möjliggöra långa resor och etablera elbilar på den europeiska fordonsmarknaden.

– Tillgången till ett brett utbud av laddningsstationer är helt avgörande för att kunna etablera elbilar på marknaden. IONITY är en viktig hörnsten i detta arbete där bilproducenter nu väljer att samla sina krafter och skapa en infrastruktur för elbilar tillsammans. Med det här nätverket gör vi det möjligt att ta elbilen även vid långresor, säger Michael Hajesch, vd för IONITY.

20 laddningsstationer sätts upp under 2017
IONITY kommer att bygga cirka 400 laddningsstationer fram till år 2020. Installationen av de första 20 stationerna kommer att börja under 2017 intill motorvägar i Tyskland, Norge och Österrike. Laddningsstationerna kommer vara öppna för allmänheten och placeras ut med cirka 120 kilometers avstånd från varandra.

Gemensam ansträngning för att skapa ett europeiskt nätverk
IONITY har en rad starka affärspartners för att möjliggöra implementeringen av stationerna, såsom Circle K, Tank & Rast och OMV. Att identifiera bra platser har varit en viktig fråga, likaså att möjliggöra anslutningar till befintlig laddningsteknik. IONITY är involverade i ett flertal intensiva förhandlingar rörande framtida infrastrukturlösningar, med både företag och politiska organisationer. Genom att investera i nätverket understryker de berörda bilproducenterna sitt engagemang för elbilar. Medlemmarna är medvetna om att de är beroende av varandra, och även andra partners för att komma vidare i utvecklingen. Samtliga medlemmar i IONITY har lika stora andelar inom joint venture-företaget, och även andra bilproducenter uppmanas att aktivt bidra till att gå med i det växande nätverket.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll