Gå direkt till innehåll
Bär en Ford Mustang på handleden

Pressmeddelande -

Bär en Ford Mustang på handleden

Den ultimata julklappen till alla Mustang-älskare är här – en handgjord klocka, tillverkad av återvunna delar från klassiska Ford Mustanger. REC Watches är det unika danska klockföretaget som omvandlar gamla Mustanger till fantastiska klockor.

Danska företaget REC Watches, startat av Christian Mygh och Jonathan Kamstrup, tillverkar klockor av komponenter från klassiska Ford Mustanger. En av världens bästa driftförare, Vaughn Gittin Jr., bär en klocka gjord av kolfiber från hans 700-hästars Ford Mustang RTR som han tävlade med i World Drift Series.

– De flesta skulle nog bara se en hög metall, spöket av en Mustang. Vi ser något helt annat, vi ser själen av en bil och historien bakom den, något som bara måste berättas. Vi skär inte upp Mustanger, vi ger de Mustanger som inte längre går att rädda ett nytt liv som en klocka, berättar medgrundaren Christian Mygh.

Varje klocka går att koppla till en unik Mustangs historia
För grundarna av klockföretaget är det viktigt att ta reda på historien bakom varje bil som används till respektive klocka. Mygh och Kamstrup reser därför runt och träffar tidigare ägare och samlar in historier och bilder från bilarnas tidigare liv, som de sedan väver in i en skräddarsydd video som klockköparen får med sig.

Varje klocka dekoreras med bilens chassinummer och produktionsår. Klockans batterimätare är utformad att likna en bensinmätare, och siffrornas design är influerade av den ikoniska bilens instrumentpanel. Under en resa till Sverige stötte REC-grundarna på en sällsynt Ford Mustang Raven Black från 1966, och den finns nu finns att köpa som klocka i en sällsynt P51-04 kollektion i 250 exemplar.

Klockorna kostar från 13 000 kronor och uppåt.

Läs mer om nya Ford Mustang

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll