Följ Ford Motor Company AB

Almedalsseminarium: Hur hotar mytbildning och okunskap om förnybara drivmedel transportsektorns klimatomställning?

Evenemang

02
JUL
Almedalsveckan, Visby hamn, båten Blue Charm, kajplats 10
 

Seminarium i Almedalen, 2 juli kl. 10.00

79 procent av svenskarna svarar att miljöaspekten är viktig när de skaffar en ny bil, men bara 24,1 procent kan tänka sig att välja ett klimatsmartare alternativ om det är dyrare.

I dag är E85 det enda förnybara drivmedlet som inte ger en högre drifts- och ägandekostnad än en bensin- eller dieselbil, men det råder en allvarlig okunskap kring drivmedlet bland svenskarna. 30,5 procent tror att E85 är dyrare än bensin per mil, och 22,4 procent tror att E85 även är dyrare per liter.

Vilket hot utgör svenskarnas okunskap för miljön, klimatet och transportsektorns nödvändiga, snabba klimatomställning?

Kan vi lösa transportsektorns klimatomställning enbart med hjälp av informationsspridning? Vem ska i så fall göra det? Vem bär ansvaret för folkbildningen?

Välkommen till ett seminarium som, utifrån nyfunna lärdomar från en färsk opinionsundersökning som kartlagt svenskarnas inställning till miljövänliga bilar och förnybara drivmedel, bjuder in dig till fördjupad debatt och samtal mellan dig i publiken och mellan våra paneldeltagare från ett brett spektrum av fordons- och drivmedelsbranschen och klimatsektorn.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.