Gå direkt till innehåll
Ford Fiesta ST kör ​vägen Via Campocatino från staden Guarcino till skidorten Campocatino.
Ford Fiesta ST kör ​vägen Via Campocatino från staden Guarcino till skidorten Campocatino.

Pressmeddelande -

Via Campocatino med Ford Fiesta ST

Ford fortsätter sin tradition att guida till Europas mest körglada vägar. Den här gången har journalisten Steve Sutcliffe kört de knappt 18 kilometrarna från den italienska staden Guarcino till skidorten Campocatino i sprillans nya Fiesta ST. På Fords ranking fick vägen 53 av 60 poäng, vilket gör att den landar på tredjeplats bland alla vägar som hittills poängsatts.

Vägen Via Campocatino från staden Guarcino till skidorten Campocatino reser sig 1800 meter över havet. På vinterhalvåret är vägarna fyllda av snöfantaster men under resten av året är Via Campocatino en knappt använd bergsväg. Journalisten Steve Sutcliffe har kört sträckan i en ny Ford Fiesta ST, och han har gott om lovord att dela med sig av.

– Den här vägen har en fantastisk rytm. Kurvorna riktigt flyger mot dig, men hänger ihop perfekt hela tiden. Den är bara så härlig att köra, och för att vara ärlig tycker jag att det är den perfekta vägen för att köra en hot hatch som nya Fiesta ST, säger Steve Sutcliffe.

Bergsvägen leder dig till toppen med utsikt över naturreservatet Monti Velino i norr och bergskedjorna i Lazio i sydöst. I nordväst kan du se till Rom, 8 mil bort. Om du dessutom kör upp under en molnfri kväll kommer himlen att fyllas med mängder av stjärnor.

Åttånde filmen i serien "Europe's Greatest Driving Roads"
Filmen om Via Campocationo är den åttonde filmen i serien ”Europe's Greatest Driving Roads”. I serien har Sutcliffe kört olika bilar ur Ford Performance-katalogen på allt från den fantastiska Atlanthavsvägen i Norge till Blakey Ridge i norra Yorkshire i Storbritannien. Via Campocatino är den första italienska vägen som testas och vägen får toppbetyg för landskapet, mat- och dryckesutbudet och spänningsfaktorn. Totalresultatet landade på 53 av 60, vilket ger Via Campocatino tredjeplatsen bland alla vägar som testats hittills.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll