Gå direkt till innehåll
Även i Norge finns allemansrätt som gör det tillåtet att campa över natten i naturen.
Även i Norge finns allemansrätt som gör det tillåtet att campa över natten i naturen.

Pressmeddelande -

Specialbyggd Transit Custom Nugget agerar både hem och färdmedel under Great Escapes-äventyr

Nu startar Fords äventyrsserie ”Great Escapes” där äventyrare från hela världen får testa en rad fordon från Ford, anpassade för att möta några av planetens mest utmanande och vackra platser. Först ut är James Forrest och Nic Hardy, två äventyrare som tagit sig an Europas brantaste klättring vid norska Trollveggen, med en specialbyggd Transit Custom Nugget som hem och färdmedel.

Genom Fords Great Escapes-koncept, där specialframtagna Ford-bilar får följa med på äventyr över hela världen, har våghalsarna James Forrest och Nic Hardy genomfört en av de första resorna, där de bestigit Trollveggen i Norge. Med start i Alesund, ett stopp vid stranden vid Gødoya och vidare via Atlanthavsvägen till ön Sekken tar de sig till Trollveggen. Däremellan har äventyrarna klättrat, åkt kajak, cyklat och vandrat, omringade av häpnadsväckande fjordar och berg. En Transit Custom Nugget har varit deras färdmedel, hem och resesällskap.

Omgjord av specialister från Fords partner Westfalia
Äventyrarnas specialbyggda Ford Transit Custom Nugget är framtagen med hjälp av Fords partner Westfalia, som är experter på motordrivna hem. Denna Nugget, framtagen speciellt för Fords Great Escapes-koncept, har sitt eget kök, vardagsrum och matdel, samt sovplatser i det utbyggda taket.

– När vi genomför det här äventyret i vår Nugget får vi ut det bästa av två världar: en äventyrs- och frihetskänsla blandat med hemmets komfort, säger Nic Hardy, en av äventyrarna.

– Allt har inte gått exakt som vi planerat, men det är ju också det som är en del av charmen. Hela grejen med att resa på det här sättet är att vi har med oss allt för att överleva, slappna av och utforska världen – ren och skär frihet. Sommaren börjar närma sig sitt slut nu men i Norge är dagarna fortfarande ganska långa, något vi ville utnyttja genom att fly vardagen för ett liv på vägen ett tag, säger James Forrest, den andre äventyraren.

Transit Custom Nugget kommer börja säljas i Sverige i början av nästa år. 

Film: Gee Milner

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll