Gå direkt till innehåll
Som första bil i sitt segment får Ford Fiesta den högsta säkerhetsklassningen på världens största bilmarknader

Pressmeddelande -

Som första bil i sitt segment får Ford Fiesta den högsta säkerhetsklassningen på världens största bilmarknader

  • Ford Fiesta kan nu lägga till en femstjärnig säkerhetsklassning i Kina till andra, liknande topplaceringar i Europa och Australien/Nya Zeeland.
  • En miljon Fiesta-bilar har sålts i Europa. Den globala Fiesta försäljningen ligger på 1 140 000 fordon.
  • I Nordamerika fick 2011 års Ford Fiesta betyget Top Safety Pick (ung. "bästa säkerhetsval") av Insurance Institute for Highway Safety – det är den första bilen i sitt segment som lyckats med det sedan nya teststandarder införts.
  • Mer än 55 procent av karossen i Fiesta tillverkas av extra hållfast stål.

Göteborg, 23 februari 2011 – Ford Fiesta är den första bilen i sitt segment som får högsta resultat i krocktester på samtliga av världens största bilmarknader som utför säkerhetstester, dvs. Europa, USA och Kina.

Fords säkerhetstekniker världen över har tillsammans sätt till att Fiesta uppfyller de strängaste krocktestkraven oavsett marknad. Tekniker från Ford Europas tekniska centra i tyska Köln och engelska Dunton har utsatt bilen för en rad virtuella, verkliga och simulerade (med hydraulisk släde) krocktester för att kontrollera säkerheten.

”Ford sätter säkerheten i första rummet och vill kunna visa toppresultat i krocktester för kunder som tänker köpa en ny bil”, säger Sue Cischke, som ansvarar för hållbar utveckling, miljö och säkerhet. ”Fiesta är det senaste exemplet på vårt säkerhetsengagemang och ett bevis på att små och bränslesnåla bilar kan erbjuda säkerhet i toppklass.”

Testinstitut i Europa, USA, Kina och Australien/Nya Zeeland ger Ford Fiesta högsta tänkbara resultat på krocktesterna. Nu senast fick Fiesta toppoängen (fem stjärnor) från China Automotive Technology and Research Centre i enlighet med kraven i China New Car Assessment Program – även kallat C-NCAP. Tidigare har Fiesta fått fem stjärnor i Europa och Australien/Nya Zeeland.

Nya Ford Fiesta är dessutom den enda bilen i sitt segment som fått betyget Top Safety Pick från U.S. Insurance Institute for Highway Safety sedan nya teststandarder införts. Fiesta fortsätter att uppmärksammas för sin höga säkerhet på större globala marknader och i bedömningar gjorda av oberoende organisationer.

Avancerad kaross

Under Fiestas eleganta exteriör finns en kaross i extra hållfast stål som tagits fram för att ge goda köregenskaper och förstärka säkerheten både för förare och passagerare. Mer än 55 procent av Fiestas kaross innehåller sådant stål. Tillsammans med det starka och lättviktiga boronstålet skyddar konstruktionen viktiga säkerhetszoner i bilen.

”De utmärkta testresultaten bekräftar att nya Fiesta definierar om vad man kan vänta sig av en småbil”, säger Matt Niesluchowski som är chef för säkerhet, NVH och hållbarhet. ”Nya Fiesta erbjuder enastående kördynamik och bränsleekonomi, utmärkta anslutningsmöjligheter och världsledande säkerhet.”

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Taggar


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material