Gå direkt till innehåll
Sista genrepet inför Le Mans för Ford GT

Pressmeddelande -

Sista genrepet inför Le Mans för Ford GT

I år är det 50 år sedan Ford tog den historiska trippelsegern i Le Mans 24-timmars med GT40. GT40 fortsatte sedan sin dominans och vann Le Mans tre år i rad. Nu gör Ford comeback i tävlingen med nya Ford GT, som i morgon börjar det sista genrepet inför Le Mans den 18 juni.

I morgon börjar sextimmarsracet WEC 6 Hours of Spa i Belgien och med på startlinjen finns Fords nya superprestandabil Ford GT. Det blir bilens genrep inför comebacken i Le Mans 24-timmars i juni.

Belgiska Spa-Franchorchamps Grand Prix Circuit kommer högt upp på listan över favoritbanor för vilken internationell racingförare som helst. Den tekniskt krävande sjukilometersbanan sträcker sig genom Ardennerna som en bergochdalbana och sätter både människa och maskin på prov. Legendariska kurvor som ”Eau Rouge” och ”Blanchimont” kombineras för att skapa en av världens bästa racingbanor och den mest passande arenan för genrepet inför Le Mans 24-timmars.

– Vi hade ett mycket lovande lopp på Silverstone för två veckor sedan. Bilen fungerade som en klocka och teamet presterade så bra. Nu är vi redo att sikta på nästa steg, och det är en pallplats! Spa är en av mina favoritbanor så jag ser fram emot att köra Ford GT där. Den har en bra sammansättning av kurvor och jag tror att det kommer bli en bra bana för vår bil, säger Stefan Mücke som kör tillsammans med Olivier Pla och Billy Johnson.

Andy Priaulx tog tillsammans med Marino Franchitti och Harry Tincknell sin Ford GT till en fjärdeplats på Silverstone i april.

– Vi är ett jätteambitiöst team. Det är ingen lätt sak att bygga ett team för Le Mans med bara två förberedelserace, men jag är verkligen nöjd med hur vi byggt upp detta på så kort tid. All heder åt George Howard-Chappell och teamet Ford Chip Ganassi Racing. Vi har en 24-timmarsbil nu och ett starkt team, så låt oss se vad vi kan göra i Spa.

Ford GT äntrar banan på Spa i morgon klockan 12:15 för den första fria träningen. Kval sker på fredag 16:05 och WEC 6 Hours of Spa drar igång på lördag 14.30.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef