Följ Ford Motor Company AB

Seger till Ford-teamet Röjsel och Edvardsson

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2016 12:06 CET

Rallyföraren Daniel Röjsel och kartläsaren Nicklas Edvardsson stod på pallen under helgens VM-tävling Rally Sweden i Värmland. De segrade i klassen för tvåhjulsdrivna bilar med sin Ford Fiesta R2 EcoBoost.


Ford-duon Röjsel och Edvardsson inledde starkt i helgens rally. De var själva överraskade hur bra det körde iväg på första Torsby-sträckan, men de var också nöjda med körningen i Norge.

– Vi trodde inte att det skulle bli såhär bra underlag när vi begav oss ut på första sträckan i fredags morse. Dessutom passade vår Ford Fiesta som handen i handsken på det isiga norska vägunderlaget, säger Nicklas Edvardsson.

40 sekunder snabbare
Röjsel och Edvardsson presterade en hela 40 sekunder snabbare tid på den 2,5 mil långa Svullsrya-sträckan när den kördes för andra gången. Lördagskörninge, med sträckorna Vargåsen, Fredriksberg, Rämnen och Färjestadstravet, gick problemfritt så när som på tidstapp på Rämmen-sträckan där de hamnade bakom en konkurrent med punktering. De kunde dock hålla undan och klocka in sig i Karlstad precis före en ukrainsk, fyrhjulsdriven WRC-bil.

Ford Fiestan presterade utan problem
Söndagens avslutande etapp kördes på Värmlandsåsen och även där skulle Ford Fiestan visa sig vara effektiv.

– Bilen gick hur bra som helst och klarade den avslutande sträckan, som var en slalombacke, utan problem. Det var en ära att få köra över rampen på torget i Karlstad till publikens jubel. Det här var dessutom min första VM-tävling, det känns stort, berättar Daniel Röjsel.

Duon rullade in som segrare i klassen för tvåhjulsdrivna bilar, hela 6 minuter före närmaste konkurrent. Dessutom landade de totalt på 28:e plats, före ett dussintal fyrhjulsdrivna bilar.

– De har kört exemplariskt. Vi är jättenöjda och imponerade över all support som teamet har fått under helgen, säger Johan Paananen, regionchef Servicemarknad, på Ford Sverige.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.