Gå direkt till innehåll
I nya Ford Focus har framsätena försetts med 18 inställningsmöjligheter som gör det möjligt att hitta den perfekta sittpositionen för varje resenär.
I nya Ford Focus har framsätena försetts med 18 inställningsmöjligheter som gör det möjligt att hitta den perfekta sittpositionen för varje resenär.

Pressmeddelande -

Sätena i nya Ford Focus lindrar ryggont – hyllas av medicinska experter

Nya Ford Focus säten får beröm från en grupp doktorer och fysioterapeuter för förmågan att lindra ryggont. Genom 18 inställningsmöjligheter kan du anpassa stolen för maximalt stöd och komfort som både kan lindra och förhindra ryggproblem, som beräknas drabba hälften av alla européer.

Ryggont är den främsta orsaken till funktionshinder i världen, och experter beräknar att det drabbar hälften av Europas befolkning vid något tillfälle i livet. I nya Ford Focus har framsätena försetts med 18 inställningsmöjligheter som gör det möjligt att hitta den perfekta sittpositionen för varje resenär. Tack vare ergonomin har sätena fått erkännande inom tyska ”Campaign for Healthier Backs” av Aktion Gesunder Rücken, AGR. Nya Focus är den första Ford-modellen som får ett erkännande av AGR:s oberoende testkommitté med experter från en rad olika medicinska områden.

 –Genom att sitta i fel position i ett bilsäte kan du lätt få problem med ländryggen. Målet med nya Focus säten var att bygga in så många justeringsmöjligheter som möjligt för att optimera komforten för förare och passagerare i framsätet, speciellt på långa resor, säger Glen Goold, chefsingenjör för Ford Focus.

Européer kör i genomsnitt runt en timme om dagen, utan att räkna med tid i köer eller parkeringsletande. En brittisk undersökning visade att 75 procent av alla förare har ryggproblem orsakade av bristfälliga sittpositioner. Ryggproblemen kan i sin tur leda till nackproblem, muskeltrötthet och dålig cirkulation som kan leda till att förare blir trötta snabbare.

Människan i centrum
Anledningen till att Fords ingenjörer utformat sätena med målet att få AGR:s kvalitetsstämpel är en människocentrerad filosofi som sätter användarupplevelsen i hjärtat av designen. Det är också ett svar på Focus-kunders tidigare önskemål om extra benutrymme och ländryggsstöd.

– Den ergonomiska kvaliteten i ett bilsäte är av yttersta vikt, särskilt för dem som kör mycket. Vi är väldigt glada att Ford går med i kampen mot ryggsmärtor genom att göra komfortabla säten tillgängliga för ännu fler, säger Detlef Detjen, verksamhetschef på Aktion Gesunder Rücken.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll