Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ROLF PETTERSSON BIL AB BLIR NY FORDÅTERFÖRSÄLJARE I SKÖVDE, MARIESTAD OCH FALKÖPING

Göteborg, 1 oktober 2009 - Avtal har träffats med Bilkompaniet AB om förvärv av Fords återförsäljarverksamhet i Skövde, Mariestad och Falköping med tillträde den 1 oktober 2009.

Då Johnny Henningson som drivit Bilkompaniet AB under lång tid nu går i pension, föll det sig naturligt att sälja verksamheten till Fordkollegan Rolf Petterson som driver Rolf Petterson Bil AB i Lidköping och Skara.

I en kommentar säger Rolf Petterson Bils VD Rolf Pettersson:

"När vi fick frågan från Johnny på Bilkompaniet om vi var intresserade av att förvärva deras återförsäljarverksamhet i Skövde, Mariestad och Falköping var svaret - ja. En möjlighet som denna är mycket positiv för Rolf Petterson Bil AB och viktig att ta vara på, då vi nu kommer representera Fords person- och transportbilar i hela Skaraborg.

I Lidköping och Skara där Rolf Pettersson Bil AB finns representerade sedan tidigare har Ford en stabil marknadsandel på dryga 8%. Förhoppningen och målet är att Skövde, Mariestad och Falköping, där Ford idag har en marknadsandel på c:a 4%, inom en treårsperiod vuxit sig till samma nivå som anläggningarna i Lidköping och Skara.

"Med erfarenheten vi har från Fordförsäljningen i Lidköping och Skara, så är jag övertygad om att tillsammans med Ford Sverige kommer vi utveckla verksamheten ytterligare i Skaraborg under de närmaste åren", fortsätter Rolf Petterson.

Anna Müller, Verkställande Direktör på Ford Sverige tillägger i en kommentar:

"Vi har ett långt och framgångsrikt samarbete med Rolf Pettersson Bil AB och vi ser mycket positivt på att de nu utökar sin Fordverksamhet och att Ford därmed stärker sin position i Skaraborg".

Förvärvet kommer i helt rätt tid då Ford har många spännande produkter i pipline samt att marknaden ser en ökad efterfrågan på nya bilar.

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå

på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef