Gå direkt till innehåll
Pappan rörd efter barnens hemliga restaurering av hans 38 år gamla Fiesta.
Pappan rörd efter barnens hemliga restaurering av hans 38 år gamla Fiesta.

Pressmeddelande -

Pappan rörd efter barnens hemliga restaurering av hans 38 år gamla Fiesta

Carlo Tedeschi köpte sin nya Ford Fiesta 1978 och har sedan dess kört 245 000 km under både färder hem från BB, övningskörningar med sina sju barn och familjesemestrar. Fiestan ses som det åttonde barnet i familjen, och när pappan fick cancer bestämde sig resten av barnaskaran för att restaurera bilen i hemlighet. Men det krävdes hjälp från Fiesta-entusiaster i Tyskland för att hitta de unika originaldelarna.

Familjen Tedeschi från Reggio Emilia utanför Milano i Italien är kända som Fiesta-familjen. De har haft sin vita Ford Fiesta sedan pappan Carlo Tedeschi köpte den ny 1978. Efter 245 000 kilometer på mätaren började den bli sliten, och när Carlo Tedeschi diagnosticerades med cancer bestämde sig hans sju vuxna barn för att uppfylla pappans dröm om att restaurera Fiestan till att bli som ny igen.

– Fiestan har blivit en stor del av vår familj. Jag och mina två yngre systrar har inte bara övningskört i den här bilen utan vi har till och med åkt den hem från BB när vi föddes. Vi visste att det var pappas dröm att bilen skulle få bli som ny igen. Den har alltid funnits med, på bröllop och på semestrar, så den har blivit som en bror eller syster. Alla känner vår bil. Vi är Fiesta-familjen, säger den yngsta brodern Paolo Tedeschi, nu 34 år.

Alla sju barn i Tedeschifamiljen, i åldrarna 28 till 46 år, har lärt sig att köra bil med hjälp av Fiestan. För att kvalificera sig för statusen som "Classic Car" och en särskild guldplakett kunde de bara renovera bilen med originaldelar. Den tuffaste nöten att knäcka visade sig vara det slitna sätestyget, som inte fanns att få tag på i Italien. Men ryktet om deras uppdrag spred sig till Fiesta-entusiaster i Tyskland. De startade en aktion för att få tag på nya stolar, och lyckades till slut, och samlade samtidigt in mer än 12 000 kronor till Italian League for the Fight Against Cancer.

När den nya generationen av Ford Fiesta presenterades tidigare i höstas i Köln i Tyskland var familjen Tedeschi hedersgäster.

– Nu är hon en vacker bil igen. Jag önskar att jag kunde repareras så lätt, säger Carlo Tedeschi.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll