Följ Hedin Motor Company AB

NYA TEKNIKSPÄCKADE FORD FOCUS UTSEDD TILL OFFICIELL BIL FÖR VÄRLDENS STÖRSTA TEKNIKMÄSSA

Pressmeddelande   •   Nov 15, 2010 16:00 CET

  • Nya Ford Focus kommer att vara officiell bil för 2011 International CES 6–9 januari i Las Vegas
  • Den helt nya versionen av Focus är en perfekt match för CES, och demonstrerar att exklusiva och eftertraktade tekniska funktioner som Ford SYNC, MyFord Touch, HD Radio och Wi-Fi-funktioner i bilen, tillsammans kan lägga grunden för en bil som är rolig att köra, men ändå bara drar 4,5 liter per 100 km vid blandad körning

Göteborg, 15 november 2010 – Det är snart dags för den globala lanseringen av den helt nya Ford Focus och i samband med det får den rollen som officiellt fordon för 2011 International CES, allmänt ansett som världens största teknikmässa.

Focus är full med tekniska finesser och är därför en perfekt match för CES, som hålls 6–9 januari i Las Vegas. Som officiell bil kommer Focus att få en framträdande position under mässan, med mer produktspecifikt skyltmaterial, utställningar, demonstrationer och övrigt material.

”Helt nya Focus har begåvats med det allra bästa som Ford Motor Company har att erbjuda, och ger klassledande funktioner och tekniker samt en förväntad bränsleförbrukning på 4,5 liter per 100 kilometer”, sade Ken Czubay, vice president, U.S. Marketing, Sales and Service, Ford Motor Company. ”Vi väntar med spänning på att nya Focus ska nå handlarna i Nordamerika och Europa tidigt under 2011 och vill dela med oss av den spänningen samt den aldrig tidigare skådade tekniknivån som Focus kan erbjuda, med den globala konsumentelektronikbranschen – som i allt större utsträckning påverkar nya fordon.”

Nya Focus kommer att dela rampljuset på CES med Fords VD och koncernchef Alan Mulally, som för tredje året i rad kommer att hålla inledningsanförandet på mässan. För att ytterligare öka insatserna på CES har Ford också fyrdubblat ytan för sin monter för mässan 2011 och planerar att visa upp över tjugo fordon.    

”Vi välkomnar Ford, Alan Mulally och nya Focus till 2011 International CES”, sade Gary Shapiro, VD och koncernchef för CEA (Consumer Electronics Association), som arrangerar International CES. ”Fordon som Focus byggs med den senaste tekniken som tar itu med konsumenternas efterfrågan på innovationer i farten.”

Packad med teknik

Undersökningar som CEA (Consumer Electronics Association) gjort visar att så många som 77 miljoner vuxna utgör en grupp av bilförare som också är teknikentusiaster, varav över hälften vill ha ett uppkopplat kommunikations- och informationssystem i sina fordon.

Helt nya Focus har Ford SYNC, MyFord Touch Driver Connect Technology, Intelligent Access med knappstart, Sony Audio med HD Radio och Active Park Assist, bland många andra avancerade tekniker som oftare associeras med större fordon i premiumsegmentet.

För entusiastiska bilteknikälskare har Focus med MyFord Touch en Wi-Fi-radio som ger Internet-uppkoppling när ett kompatibelt mobilt bredbandsmodem med USB sätts i SYNC:s USB-port, vilket ger en säker trådlös uppkoppling i hela fordonet. Med denna säkra uppkoppling kan passagerare med Wi-Fi-aktiverade mobila enheter surfa på webben i farten.

En glad nyhet för både teknikentusiaster och musikälskare är att Focus är den första bilen i sin klass som levereras med ett ljudsystem från Sony®, den globala ledaren inom konsumentelektronik. Systemet har en digital förstärkare som är särskilt utvecklad för Focus och har 10 högtalare, mjuka dome tweeter-element i tre skikt och en subwoofer med en kontinuerlig effekt på 355 watt. Tillsammans med MyFord Touch har Focus ljudsystem också HD Radio-teknik med iTunes Tagging – även det en nyhet i klassen.

”Kunder efterfrågar mindre bilar som är bränslesnåla men ändå erbjuder samma elegans, teknik, kommunikationsmöjligheter och köregenskaper som de kräver i större fordon”, sade Czubay. ”Helt nya Focus banar vägen och vår nästa generation av mindre bilar och crossovers kommer att bevisa att Ford är redo att ta itu med den utmaningen.”

                                                                        # # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder kan laddas ned på Ford Motor Companys webbplats för media (www.fordmedia.eu)

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.