Följ Hedin Motor Company AB

Nya superbilen Ford GT i kolfiber bjuder på innovationer inom aerodynamik, EcoBoost och lättviktsteknik

Pressmeddelande   •   Jan 12, 2015 18:00 CET

  • Den nya superbilen Ford GT sätter en ny standard genom innovationer inom lättviktsteknik, aerodynamik och en ultraeffektiv EcoBoost® motor.
  • Ford GT har utrustats med den mest kraftfulla EcoBoost-motorn någonsin – en ny biturboladdad Ford EcoBoost V6 som ger mer än 600 hästkrafter.
  • Modellen, som är den mest extrema som Ford saluför, är sprängfull med racingteknik som ser till att företaget har riktiga godsaker att erbjuda när produktionen startar 2016.

DETROIT, den 12 januari 2015 – Ford presenterar idag sin nya GT-modell, en högpresterande så kallad supercar i kolfiber som visar upp företagets innovationer inom EcoBoost®--teknik och aerodynamik.

GT-modellen är en av hela tolv nya prestandabilar som Ford lanserar fram till 2020. Bland de andra prestatandamodellerna kan nämnas Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 och Shelby GT350R.

Nya GT börjar tillverkas i slutet av nästa år och kommer att lanseras på utvalda marknader samtidigt som man firar att det gått 50 år sedan Ford GT tog hem alla tre topplaceringarna i 1966 års Le Mans 24-timmars.

”Idag när innovation genomsyrar alla delar av vår verksamhet vill jag gärna påminna om att företagets första innovation inte gjordes i något labb utan på tävlingsbanan”, säger Mark Fields, Fords koncernchef. Han syftar förstås på Henry Fords seger i en biltävling 1901 – en händelse som gjorde att finansiärer vågade satsa på det nya bilföretaget. ”Vi älskar att göra uppfinningar som höjer prestandan och väcker varma känslor hos alla bilfantaster.”

Den nya Ford GT-modellen har bakhjulsdrift, mittmonterad motor och en elegant, areodynamiskt utformad tvådörrarskaross. Bilen drivs med den mest kraftfulla EcoBoost-motorn någonsin – en ny biturboladdad Ford EcoBoost V6 som ger mer än 600 hästkrafter.

I GT har Ford använt sig mycket av lättviktsmaterial som kolfiber och aluminium – vilket möjliggör en enastående acceleration och smidighet samtidigt som effektiviteten stärks.

Nya GT vittnar om Fords vilja och förmåga att erbjuda vanliga kunder avancerad teknik som annars bara återfinns i riktiga elitmodeller. Bland dessa tekniker finns aktiv aerodynamik – till exempel utfällbar bakre spoiler – och en rad innovationer som stödjer föraren, exempelvis SYNC® 3, den senaste versionen av Fords avancerade system för fordonskommunikation.

”GT är en bil som de verkliga entusiasterna kommer att älska”, säger Raj Nair, som ansvarar för produktutveckling på Ford. ”I GT hittar man innovationer och funktioner som kan komma att användas på många håll i Fords framtida produktportfölj. Modellen är ännu ett bevis på att Ford fortsätter att utveckla prestationsbilar i syft att erbjuda ännu bättre fordon för alla våra kunder.”

Kolfiber ger lägre vikt

Få förändringar påverkar en bils prestanda och effektivitet lika mycket som lägre vikt. En rad centrala funktioner – acceleration, styrning, bromsar, säkerhet, effektivitet – kan stärkas med hjälp av avancerade lättviktsmaterial.

I nya GT har Ford använt moderna kompositmaterial som senare kan komma väl till pass i andra modeller. Tack vare användningen av kolfiberelement har GT ett av marknadens bästa förhållanden mellan effekt och vikt.

Modellen har en passagerarcell i kolfiber samt främre och bakre underramar i aluminium dolda bakom karosspaneler i kolfiber. Kolfiber är ett av världens starkaste material i förhållande till sin vikt; det gör att man får en ultrastyv plattform för bilens chassikomponenter samtidigt som den lägre vikten ger förhöjd dynamik och effekt.

Mest kraftfulla EcoBoost-motorn någonsin

Från och med i år är Fords EcoBoost-teknik tillgänglig i Fords alla personbilar, SUV:ar och lätta pickuper i Nordamerika.

EcoBoost-motorer finns också i allt fler av bolagets prestationsbilar, till exempel nya Mustang, nyheten F-150 Raptor samt Fiesta ST och Focus ST.

Nya GT:s dubbelt turboladdade 3,5-liters EcoBoost V6 bygger på samma motorarkitektur som Fords IMSA Daytona-prototyp och uppvisar en rad imponerande egenskaper.

Motorn är häpnadsväckande effektiv – och i kombination med höga prestanda ger detta en stor fördel i tävlingssammanhang.

Fords dubbelturboladdade EcoBoost V6 tog hem tre segrar under sin första säsong i IMSA TUDOR United SportsCar Championship 2014. En av segrarna var det prestigefyllda 12-timmarsloppet i Sebring. Sammanlagt blev det sju prispallsplaceringar och totalt cirka 2 500 körda mil.

GT-modellen har fått en helt ny dubbel direktinsprutning som förbättrar motorresponsen plus en lågfriktions ventilstyrning av den typ som brukar kallas roller-finger-follower. EcoBoost V6-motorn kombineras med en sjuväxlad transaxel med dubbelkoppling som ger supersnabb växling och exceptionell förarkontroll.

Aktiv aerodynamik

Aerodynamisk effektivitet är något som utmärker nya GT och aktivt minskar motståndet samtidigt som väghållning och stabilitet ökar.

Varje linje och form, från karossens flygplansinspirerade droppform och den böjda vindrutan, är utformad med tanke på att ge en så god aerodynamik som möjligt.

Förutom att alla ytor är konstruerade för att ge ett optimalt luftflöde har GT fått särskilda aerodynamiska komponenter som ger en förbättrad bromsning, styrning och stabilitet.

En aktiv bakre spoiler styrs både av hastigheten och förarens inställningar; höjd och vinkel anpassas dessutom efter aktuella förhållanden.

Modern design

Även om GT har tydliga rötter tillbaka till Fords klassiska tävlingsmodeller har den fått ett utseende som är lika modernt som det är funktionellt och estetiskt tilltalande.

Det avancerade chassit har en aktiv upphängning med torsionsbalk och stötstång; höjden är justerbar. På 20-tumshjulen sitter däck av typen Michelin Pilot Super Sport Cup 2 – med en gummiblandning och uppbyggnad som är unik för Ford GT. Alla hjul har kolkeramiska bromsskivor.

Den smala frontprofilen avslutar en praktiskt utformad kupé med avancerad teknik som ger kontroll, komfort och säkerhet. Man kommer åt den tvåsitsiga cockpiten via dörrar som öppnas uppåt. Sätena är inbyggda i passagerarcellen av kolfiber.

Den här konstruktionen minskar sätenas vikt och ger föraren direktkontakt med chassit. Det fasta sätet kombineras med justerbara pedaler och justerbar rattstång så att man får en bekväm körställning oavsett kroppslängd.

Inbyggda i ratten av F1-typ finns alla nödvändiga reglage, viket gör att föraren kan hantera växelpaddlarna så ostört som möjligt. Ett helt digital och konfigurerbar instrumentpanel ger tillgång till en rad förarorienterade data. Panelen kan ställas in utifrån körmiljö och -läge.

”Samtidigt som vi hoppas att bilentusiasterna gläds åt den nya GT-modellen vill jag understryka att alla våra kunder kommer att kunna dra nytta av dessa spännande innovationer”, avslutar Nair.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material, högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. http://www.fordmedia.eu/

Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, instagram.com/fordsverigeoch www.youtube.com/fordsverige

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.