Gå direkt till innehåll
Nya Ford Transit och Transit Connect tar hem dubbel seger i Arctic Van Test – de besegrar is, snö och konkurrenter

Pressmeddelande -

Nya Ford Transit och Transit Connect tar hem dubbel seger i Arctic Van Test – de besegrar is, snö och konkurrenter

  • Ford vinner Arctic Van Test, en tävling som utsätter fordonen för en rad tuffa tester i en iskall miljö.
  • I den fem dagar långa tävlingen i norra Finland ingår slalom på isiga flygfält, ett 70 mil långt uthållighetspass och extrema kallstarter.
  • Fords transportbilar nya Transit och Transit Connect tog hem företagets första dubbelseger under de 23 år som Arctic Van Test genomförts.

Göteborg, den 24 mars, 2014 – Ford har tagit hem en sensationell dubbelseger i en av världens tuffaste biltester, Arctic Van Test.

Nya Ford Transit och nya Ford Transit Connect placerade sig på förstaplatsen i sina klasser efter de fem testdagarna som utsatte fordon och förare för is, kyla och snö i norra Finland, där temperaturen kan sjunka under –50 grader.

Efter en slalomtävling på ett isigt flygfält och 70 mil på usla vägar vann Transit-modellerna på grund av sina sammanlagda prestanda i kategorier som bränsleeffektivitet, lastkapacitet och vägegenskaper.

”Varje ny Transit-modell testas i världens tuffaste klimat och vägförhållanden långt före lanseringen, så vi var väl förberedda för testerna i norra Finland”, säger Paul Randle, chef för Global Commercial Vehicles på Ford Europa. ”Våra kunder är beroende av Transit i jobbet, och vi ser till att bilarna levererar det som behövs, oavsett väder.”

Journalister från sex europeiska transportbilstidningar körde bilarna i Arctic Van Test och satte de betyg som gjorde att de två Transit-modellerna tog hem den första dubbelsegern under de 23 års om testerna genomförts. I testerna ingick även att starta motorn, uppvärmningen och avimningen sedan bilen stått ute en natt i stark kyla.

Nya Ford Transit placerade sig på förstaplats eller delad förstaplats i nio av tretton kategorier och besegrade rivaler från Mercedes-Benz, Opel och Volkswagen. Den mindre modellen Ford Transit Connect tog hem segern i sju kategorier och slog konkurrerande modeller från Citroën, Renault och Volkswagen. Särskilt imponerade bilens vägegenskaper och stabilitet på halt underlag.

”Fords vans var klart bäst på isiga vägar, en stor fördel också ute i verkligheten och inte bara på testbanan”, säger Heikki Laurell på den finländska tidskriften Auto Tekniikka ja Kuljetus, som står bakom det årliga arrangemanget. ”Våra tester pressar bilarna till det yttersta och kan vara en utmaning för dem som inte är vana vid vårt klimat.”

Nya Transit kan nu beställas hos Fords återförsäljare i Sverige. Nya Transit Connect – 2014 års International Van of the Year – lanserades i fjol.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. http://geneva2014.fordpresskits.com/enhanced.htm


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEueller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef