Gå direkt till innehåll
Nya Ford Transit Connect tar hem utmärkelsen International Van of the Year 2014 – som första tillverkare får Ford priset två år i rad

Pressmeddelande -

Nya Ford Transit Connect tar hem utmärkelsen International Van of the Year 2014 – som första tillverkare får Ford priset två år i rad


  • Nya Ford Transit Connect får priset International Van of the Year 2014 (Årets transportbil) som presenterar på COMTRANS-mässan i Moskva.

 

  • Ford är den första tillverkaren som tar hem priset två år i rad. Det är femte gången sammanlagt som företaget får utmärkelsen, vilket bara ett annat företag lyckats med.

 

  • En jury med 24 journalister ger Transit Connect 130 poäng av 163 möjliga, vilket är högre än Mercedes-Benz Sprinter och Renault Kangoo. Juryn berömmer särskilt bränsleekonomin, designen, körglädjen, lastkapaciteten och säkerheten

 

  • Tidigare Ford-modeller som belönats med priset är Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) och Transit Custom (2013).

 

  • Transit Connect finns nu också med 1,0-liters EcoBoost-bensinmotorn, utnämnd till International Engine of the Year (Årets motor) både 2012 och 2013.

 

MOSKVA den 9 september 2013 – Nya Ford Transit Connect utnämndes idag till International Van of the Year 2014 (Årets transportbil) på COMTRANS, en mässa för kommersiella fordon i Moskva. Ford är därmed den första tillverkaren som tar hem priset två år i rad.

Efter sammanlagt fem utmärkelser delar nu Ford förstaplatsen. Priset delas ut av en jury bestående av 24 motorjournalister som gav modellen 130 poäng av 163 möjliga, vilket gjorde att den placerade sig högre än både Mercedes-Benz Sprinter (123) och Renault Kangoo (25).

De Ford-modeller som tidigare fått det här priset är Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) och Transit Custom (2013).

”Med nya Transit Connect har vi höjt ribban för kompakta transportfordon – och är mycket stolta över att vi får priset i år igen”, säger Barb Samardzich, som ansvarar för produktutveckling på Ford Europa. ”Ny Transit Connect är precis lika robust som våra andra transportfordon, men har fått en ny, spännande formgivning och mycket lägre bränsleförbrukning.”

Ford ser över hela sitt utbud av transportfordon under två år och nya, smarta Transit Connect kommer att säljas vid sidan av Transit Custom och (från nästan år) tvåtons Transit och Transit Courier.

Transit Connect erbjuder klassledande bränsleekonomi, lastkapacitet och hållbarhet; ECOnetic-modellen förbrukar 4,0 l/100 km och har koldioxidutsläpp på 105 g/km* – vilket är en 34-procentig förbättring jämfört med den nuvarande modellen. Också med den mycket bränsleeffektiva 1,0-liters EcoBoost-bensinmotorn får man en klassledande bränsleekonomi.

Transit Connect finns i varianterna Van (skåpbil), Double-Cab-in-Van (dubbelhytt) och Kombi. Modellen har ett rymligt och praktiskt lastutrymme på totalt 2,9 m3 och 3,6 m3 med hel mellanvägg. Lastkapaciteten på upp till 1000 kilo är klassens bästa.

“Nya Transit Connect imponerade på juryn på många sätt, men framför allt av att Ford lyckats bygga en lätt van som är mycket ekonomiskt och som passar lika väl för mindre som för större företag”, säger Pieter Wieman, ordförande för juryn för International Van of the Year.

”Lastutrymmet erbjuder flera innovativa lösningar till exempel en lastgenomföring för lång last, nedfällbart passagerarsäte och en skjutdörr i den längre modellen som gör att man kan lasta en Europapall”, säger Wieman. ”Ford har även prioriterat hållbarhet och säkerhet. Fordonet har genomgått särskilda hållbarhetstester för transportfordon och är den första i klassen som erbjuder funktioner som aktivt citystopp.”

Den prestigefyllda utmärkelsen International Van of the Year är den senaste i en rad liknande priser som Ford fått de senaste åren. Ford Ranger fick priset International Pickup Award 2013, och Fords 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor utsågs till International Engine of the Year år 2012 och 2013.

”Våra team på olika håll i Europa är förstås mycket glada över den här nyheten”, säger Stephen Lesh, chefstekniker för Transit Connect. ”Teamen har arbetat hårt för att ta fram det perfekta fordonet för våra lika hårt arbetande kunder och det här är verkligen en glädjens dag för att som ansvarar för nya Transit Connect.”

Nya Transit Connect kan beställas nu för leverans i slutet av 2013.

# # #

* Utrustad med en hastighetsbegränsare inställd på 100 km/h. * Angivna siffror för bränsleförbrukning och CO2-emission är uppmätta i enlighet med de tekniska kraven och specifikationerna i den senaste utgåvan av EU-direktivet EG 715/2007. Resultat i miles per gallon (MPG) motsvarar också denna europeiska körcykel och anges i imperial gallon. Testresultaten vad gäller bränsleförbrukning kan skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen.

 # # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Nilsson, Ford Motor Company AB, fnilsso8@ford.com. +46 (0)31 707 10 95

 

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 177 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 69 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (15 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll