Gå direkt till innehåll
Nya Ford Ranger behåller sin position som Europas säkraste pickup – 5 Euro NCAP-stjärnor igen trots skärpta krav

Pressmeddelande -

Nya Ford Ranger behåller sin position som Europas säkraste pickup – 5 Euro NCAP-stjärnor igen trots skärpta krav

  • Euro NCAP, den oberoende bilsäkerhetsorganisationen, har ännu en gång delat ut fem stjärnor till nya Ford Ranger sedan den klarat de tuffaste krockproven någonsin.
  • Ford Ranger är det enda fordonet i sin klass som fått fem stjärnor av Euro NCAP.
  • Också den mycket populära familjebilen Ford Focus får fem stjärnor med de nya, tuffare kraven.

Göteborg, 24 februari 2012 Ford Ranger har ytterligare befäst sin ställning som Europas säkraste pickup sedan den genomgått Euro NCAP:s tuffaste säkerhetstester någonsin.

Krocktestspecialister bedömde Ranger utifrån det nya poängsystem som införts för 2012 och delade ut det bästa möjliga resultatet, fem stjärnor.

Det här resultatet innebär att Ranger fortsätter att vara den enda pickupen på marknaden med fem stjärnor. Också nya Focus har fått sitt tidigare resultat omprövat och behåller sina fem stjärnor.

"2012 års Euro NCAP-krocktest är den säkerhetsbarometer som alla nya bilar mäts gentemot. Att Focus och Ranger lyckades ta full pott ännu en gång är mycket imponerande", säger Stuart Southgate, ansvarig för fordonssäkerhet på Ford.

"Säkerhet är ett av kärnvärdena för Ford och vi gläder oss åt att både Ranger och Focus med råge uppfyller de krav som Euro NCAP ställer", fortsätter han.

Ranger har unika fotgängarvänliga funktioner, till exempel en uppbyggnad under motorhuven som minskar risken för huvudskador. De främre stötdämparna innehåller energiupptagande material som ytterligare förstärker säkerheten. 

Dessa funktioner gör att Ranger får rekordhöga Euro NCAP-poäng för fotgängarskydd.

Euro NCAP:s talesperson Michiel van Ratingen kommenterar: "Vi har infört ett nytt poängsystem så att vi ännu mer kan betona hur viktigt det är med fotgängarens säkerhet. Nya Ford Ranger är den enda fordonet i sin klass som uppnår de poäng som vi numera kräver för att dela ut fem stjärnor."

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll