Gå direkt till innehåll
Nya Puma är perfekt för storstaden och vägarna utanför
Nya Puma är perfekt för storstaden och vägarna utanför

Pressmeddelande -

Nya Ford Puma – coolare och mer uppkopplad

Ford avtäckte idag nya Puma, en modern, high-tech City-suv som har blivit en favorit bland Europas storstadsförare.

Den kompakta crossovern gör körning på smala stadsgator till en barnlek och med plats för fem personer och deras bagage så blir resan både roligare och mer avslappnad. Nya Puma har fått en helt ny interiör med stor digital display, den senaste uppkopplingen och rad avancerade körassistanssystem.

Inuti bilen omsluts förare och passagerare av en ny typ av kupéupplevelse med sportbilsinspirerade inslag där högt monterade digitala skärmar är vinklade mot föraren. Fysiska knappar har reducerats till ett minimum för att ge en lugn, harmonisk miljö. Kunderna kan nyttja 5G-uppkopplingen för att maximera sin dag, exempelvis genom att undvika köer med realtidstrafikuppdateringar som finns i navigationssystemet eller via trådlösa röstassistenter för att schemalägga nästa möte.

Uppdaterade förarassistanssystem gör körningen mer naturlig, bilen saktar ned för kurvor och korsningar och hjälper föraren att tydligare se runt kurvor på kvällen och skänker ett helikopterperspektiv vid parkering som gör parkering i tajta fickor till en enkel sak.

Frihet att hitta äventyret bortom citykärnan kommer med den responsiva och bränslesnåla mildhybrid drivlinan på 125 hk, 155 hk eller 170 hk för Performance-modellen Puma ST Powershift.

Ford meddelar också idag att den helt elektriska Puma Gen-E kommer att avtäckas senare i år och blir den första Puman att leverera nollutsläpp vid körning.

”Pumas nuvarande kunder har berättat för oss att de älskar att köra den snyggaste crossovern som finns, och att de ständigt hittar nya sätt att använda MegaBox bagageutrymmet som ingen annan bil i storleksklassen kan erbjuda. De berättade också för oss att en interiör med riktig wow-faktor och avancerad uppkoppling som ger dem kontroll över sin vardag skulle ta Puma till nästa nivå”, säger Jon Williams, generaldirektör, Ford Blue, Europa. ”Det är precis vad vi nu har levererat; banbrytande stil, en engagerande digitaliserad upplevelse och sömlöst integrerad SYNC 4-uppkoppling som återfinns i våra större modeller som nya Ford Kuga – allt i en berikad och förenklad serie som gör det enklare än någonsin för en ny generation kunder att välja rätt Puma för deras äventyr.”



Teknologi som gör livet enklare

Två stora skärmar håller föraren uppdaterad och ger kontroll. Det 12,8-tum stora digitala instrumentklustret kan anpassas för att visa den information som föraren tycker är mest hjälpsam medan den högupplösta 12-tum pekskärmen, centralt placerad gör det enkelt att kontrollera kartor, infotainmentsystem och funktioner så som klimatanläggning och sätesvärme.

Nya Puma kommer med infotainmentsystemet SYNC 4 som har dubbelt så stor processorkraft som föregående version och anpassar sig för att göra det enkelt att komma åt de funktioner som föraren använder mest. Röstigenkänningen förstår vardagsspråk och smartphones kan enkelt integreras med trådlös Apple CarPlay och Android Auto – och laddas upp via trådlös laddning. Via soundbaren eller det valbara B&O-ljudsystemet med 10 högtalare blir ljudupplevelsen något alldeles extra. Stil- och komfortförbättringar inkluderar ett nytt skjutbart armstöd och en sportig, tvåekrad ratt med platt botten.


Nya Puma gör körningen enklare. Intelligent adaptiv farthållare med Stop & Go med körfältscentrering accelererar och bromsar mjukt för en mer naturlig känsla, Predictive Speed Assist justerar hastigheten vid kurvor på vägen, i rondeller och när du kör in eller lämnar motorvägar. Ett 360-graders kamerasystem visar bilen och dess omgivning i ett fågelperspektiv för att förenkla parkering i trånga utrymmen.

Utöver en ny design med distinkt ljussignatur finns strålkastarna med tillvalet Dynamic Matrix LED som använder Predictive Dynamic Bending Light för att övervaka vägen framför och lysa upp kurvor för att hjälpa föraren att se tydligare.

Nya Puma är lika praktisk som en betydligt större bil. En 80-liters MegaBox i bagageutrymmet är tillräckligt stor för att rymma matkassar för en hel vecka. Två uppsättningar golfklubbor kan stå upprätt i bagageutrymmet, och med fem personer ombord finns det mer än 450 liter utrymme för bagage, shopping eller till och med en hundbur.

Kunderna kan välja mellan modellerna Titanium, ST-Line och ST-Line X, var och en med Pumas nu ikoniska coupé-inspirerade exteriördesign och unika främre stötfångare, grill och lättmetallfälgar. Sex färger finns att välja på och nu även Cactus Grey, en ny färg till Puma. Markbelysning som projicerar Puma-logotypen på marken är både praktiskt och bidrar till Pumas moderna stil.

Nya Puma kommer med Fords 1,0-liters EcoBoost Hybrid-motor som använder 48 volt mildhybridkraft för att spara bränsle eller öka prestanda upp till 155 hk. För en sportigare körning har Ford Performance utvecklat nya Puma ST Powershift med ett speciellt sportchassi, stil och specifikation. Modellen har upp till 170 hk toppeffekt genom en snabb sjuväxlad automatisk växellåda, en automatlåda som även finns till andra Puma-versioner.

Puma är designad och byggd i Europa och tillverkas i Ford Otosans toppmoderna fabrik i Craiova, Rumänien.

Möjligheten att beställa nya Ford Puma tillsammans med svenska priser kommer i slutet av första kvartalet 2024.

Nya Ford Puma

Utgående Ford Puma

Uppkoppling
  • 5G FordPass Connect
  • 4G FordPass Connect

Infotainment

  • SYNC 4
  • 12-tum pekskärm
  • Trådlös Android Auto och Apple CarPlay
  • SYNC 3
  • 8-tum pekskärm
  • Android Auto och Apple CarPlay trådansluten

Förarassistans

  • Intelligent Adaptiv Farthållare med Stop & Go och Lane Centrering
  • Prediktiv hastighetsassistans
  • 360-graders surround-view kamerasystem
  • Bromsassistans vid backning
  • Förbättrad dödavinkelövervakning (BLIS)
  • Intelligent adaptiv farthållare med Stop & Go
  • Active parkeringshjälp
  • Backkamera
  • Dödavinkelövervakning (BLIS)

Belysning

  • Dynamic Matrix LED-strålkastare
  • Prediktivt dynamiskt ljus
  • Bländfritt helljus
  • Fasta LED-strålkastare
  • Automatiskt helljus

Interiör komfort

  • 12,8-tums digital instrumentkluster
  • Skjutbart mittarmstöd
  • 12,3-tums digital instrumentkluster

Lastutrymme

  • 80-liter Ford MegaBox
  • 456-liter lastutrymme till lastskyddet i 5-sitsläge
  • 80-liter Ford MegaBox
  • 456-liter lastutrymme till lastskyddet i 5-sitsläge

Läs mer om Ford Puma på: https://ford.se/kommande/nya-puma

###

Puma 125 hk 1,0-liter EcoBoost Hybrid Powershift, bränsleförbrukning blandad körning 5,6‑6,3 l/100 km, CO2 utsläpp 127-143 g/km enligt WLTP.

Puma 125 hk 1,0-liter EcoBoost Hybrid manuell, bränsleförbrukning blandad körning 5,3‑6,0 l/100 km, CO2 utsläpp 119-135 g/km enligt WLTP.

Puma 155 hk 1,0-liter EcoBoost Hybrid Powershift, bränsleförbrukning blandad körning 5,5‑6,3 l/100 km, CO2 utsläpp 125-142 g/km enligt WLTP.

Puma ST Powershift, bränsleförbrukning blandad körning 6,0-6,5 l/100 km, CO2 utsläpp 135-146 g/km enligt WLTP.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll