Gå direkt till innehåll
Nya Ford Puma tilldelas högsta betyg av Euro NCAP.
Nya Ford Puma tilldelas högsta betyg av Euro NCAP.

Pressmeddelande -

Nya Ford Puma blir en av åtta Ford-modeller med fem stjärnor i Euro NCAP

Nya Ford Puma är den senaste Ford-modellen att få högsta betyg av Euro NCAP, fem stjärnor. Särskilt utmärker sig skyddet av barn och vuxna och en lång rad förarassistansteknologier som gör körningen säkrare.

Nya SUV-inspirerade Ford Puma har fått högsta möjliga betyg av Euro NCAP, enligt de nya, tuffare kraven som infördes 2018. Modellen fick 94 procent på skydd av vuxna och även barnskydd fick höga betyg med 84 procent.Puma är nu en av åtta personbilsmodeller från Ford just nu med högsta betyg i Euro NCAP. Bara under förra året har fem modeller fått fem stjärnor: Ford Focus, Mondeo, Kuga, Explorer Plug-In Hybrid och nu Ford Puma. Sedan tidigare år har Fiesta, Galaxy och S-MAX också fem stjärnor.

Säkerhet i fokus
I framtagandet av nya Ford Puma har teknologier som ökar bilens säkerhet varit i fokus. Den nya modellen har bland annat försetts med 12 ultraljudssensorer, tre radarsensorer och två kameror som är placerade runt bilen. Dessa tekniker ingår i Fords Co-Pilot360-teknologier som förbättrar både skydd, körning och parkering och är utformade för att göra körupplevelsen mer bekväm, mindre krävande och mer säker.

– Oavsett om det handlar om att hjälpa till att förhindra olyckor, skydda familjer under olyckor eller till och med använda bromsarna för att förhindra följdolyckor, så har säkerheten varit högsta prioritet för Pumas utvecklingsgrupp, säger Joerg Beyer, teknisk chef på Ford Europa.

Bland Fords förarassistansteknologier utmärker sig bland annat:

  • Adaptiv farthållare med start-stoppteknik, skyltigenkänning och filhållningsassistent
  • Döda vinkeln-varning med Cross Traffic Alert
  • Utvecklad aktiv parkeringshjälp
  • Filhållningssystem med vägkantsavkänning
  • Krockavvärjning med fotgängarskydd

Introduktionspriset för nya Ford Puma börjar från 219 900 SEK och går att köpa nu. Bilarna kommer att börja levereras i mars i år. Nya Ford Puma är dessutom en av sju bilar som är nominerad till Årets Bil 2020 i den prestigefyllda tävlingen ”Car of the Year” som avgörs i början av mars. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll