Gå direkt till innehåll
Nya Ford Mustang gör filmdebut i "Need for speed"

Pressmeddelande -

Nya Ford Mustang gör filmdebut i "Need for speed"

  • Den här våren debuterar nya Ford Mustang på vita duken i "Need for speed". 
  • Mustang är en av världens mest exponerade bilmodeller i TV och på film: hela 3 200 framträdanden enligt MustangIMDB.com
  • Fortfarande efter fem decennier fortsätter Mustang att inspirera sina fans jorden runt.

Göteborg, den 15 januari 2014  – Under snart femtio år har Ford Mustang varit en stjärna både på TV-skärmen och vita duken. Sammanlagt 3 200 framträdanden har det blivit. Nu är det dags för nya Mustang att filmdebutera. Det gör den i "Need for speed" som har premiär på svenska biografer den 14 mars.

I "Need for speed" kör huvudrollsinnehavaren 2014 års Mustang i en customversion. Filmen bygger på det legendariska TV-spelet med samma namn, från Electronic Arts.

”Både på vita duken och ute på vägarna har Mustang inspirerat bilentusiaster under snart femtio år”, säger Jim Farley, ansvarig på Ford för global marknadsföring, försäljning och service. ”Känslan av optimism och att ha den kontroll över körningen som Mustangs fantastiska prestanda ger passar perfekt Aaron Pauls roll i filmen.”

Fords första Mustang lanserades i april 1964, och redan året efter valde producenterna till Goldfinger att använda en Wimbledon-vit Mustang cabriolet i den populära Bondfilmen. Fem decennier efter lanseringen är Mustang en verklig ikon. För regissören till "Need för speed" – Scott Waugh – var det självklart att det skulle vara en Mustang med i filmen.

”Jag valde Mustang för att det är en bil som verkligen symboliserar amerikansk kultur”, säger Waugh. ”Det står för det moderna och positiva USA. Dessutom har den varit med i några av filmhistoriens häftigaste biljakter.”

Att katalogisera Ford Mustangs alla film- och TV-uppträdande var ett riktigt hästjobb (!): mer än 100 bidragsgivare ligger bakom webbplatsen MustangIMDB.com, som skapats av Stefan Thorarensen, grundare och styrelsemedlem av Islands Mustangklubb. Katalogen växer dessutom hela tiden.

Med tanke på Mustangs historia var det inte så konstigt att Hollywood var en av sex platser där den nya modellen presenterades den 5 december 2013. Den nya Mustangen kördes ut på en platta av våt cement framför legendariska TCL Chinese Theatre. Precis som nästan 200 skådespelare, bland annat flera som kört Ford Mustang på vita duken, fick den nya modellen sina avtryck förevigade i cementen – tillsammans med det världsberömda märket med hästen.

TV-spelsfantasterna kunde redan i mitten av december kostnadsfritt ladda ned den nya Mustangen till EA:s spel Need for Speed Rivals. Spelarna kan dessutom anpassa sina Mustanger med hjälp av fem olika utföranden som tagits fram på nätet med Mustang Customizer. En av dessa versioner är inspirerad av Vaughn Gittin Jr, driftingmästare och mannen bakom Mustang RTR.


2015 års Ford Mustang

Nya Mustang är den mest avancerade versionen hittills av den legendariska modellen. Den eleganta och sportiga designen av nya Mustang, både som fastback och kabriolet, backas upp av pigga motorer – bland annat den nya turboladdade 2,3-liters EcoBoost®-motorn och en 5,0-liters V8 på hela 426 hästar. 

Förutom avancerade anslutningssystem har nya Mustang funktioner för förarassistans, Track Apps (visar data om körningen), startkontroller och mycket annat.

 

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEueller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om "Need for speed"

”Need for Speed” från DreamWorks Pictures innebär en spännande återkomst för 1960- och 1970-talens bilkulturfilmer med en intensiv närvarokänsla på duken. Berättelsen bygger på den amerikanska älsklingsmyten om att vara ständigt ”på väg” och skildrar en nästan omöjlig resa genom USA. Från början handlar det om hämnd, men det blir alltmer snarare en fråga om försoning. ”Need for Speed”, som bygger på ett av de mest populära biljaktsspelen (140 miljoner sålda ex) för ut spelets frihetskänsla och spänning i den riktiga världen och kombinerar dessa ingredienser med en verklig passion för bilar och bilkörning. 

I filmen möter vi Tobey Marshall (Aaron Paul), en bilmekaniker som på fritiden deltar i icke-officiella streetracing-tävlingar. För att rädda familjens lilla bilverkstad går han motvilligt samman med den rike och stroppige före detta NASCAR-föraren Dino Brewster (spelad av Dominic Cooper). Precis när verkstaden tycks räddad, tack vare en affär med bilförsäljaren Julia Maddon (Imogen Poots), sätter Dino dit Tobey för ett brott han är oskyldig till. Han hamnar i fängelse medan Dino utvecklar verksamheten västerut. 

Två år senare slipper Tobey ut ur fängelset och är nu inställda på att hämnas. Hans enda chans att komma åt Dino är att slå honom i det prestigefyllda De Leon-loppet. För att uppnå detta mål måste Tobey bland annat skaka av sig förföljande poliser. Dessutom har Dino utfärdat en belöning till den som stoppar Tobey på hans högoktaniga framfart genom USA. Tack vare sina lojala vänner och den uppfinningsrika Julia lyckas Tobey mot alla odds och visar att även i superbilarnas påkostade värld har en underdog chans att vinna till sist.

”Need for speed" presenteras av DreamWorks Pictures, produceras av Patrick O’Brien, John Gatins och Mark Sourian. För regin står Scott Waugh. Manusförfattare är George Gatins. Historien har tagits fram av George Gatins och John Gatins och bygger på TV-spelen från Electronic Arts. Filmen har svensk premiär den 14 mars.

Need for Speed är ett varumärke som tillhör Electronic Arts Inc.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll