Gå direkt till innehåll
NYA FORD FIESTA TILLDELAS INTERNATIONELLT DESIGNPRIS

Pressmeddelande -

NYA FORD FIESTA TILLDELAS INTERNATIONELLT DESIGNPRIS

Göteborg, den 31 mars, 2009 - "Nya Fiesta är en av världens snyggaste bilar." Detta anser 28 ledande formgivare och designexperter från 19 länder i den jury som nyligen tilldelade den nya Fordmodellen det prestigefyllda "red dot"-priset för internationell produktdesign.

Enligt juryns motivering har Fiestas en formgivning som är "innovativ och dynamisk".

Red dot-utmärkelserna, ibland kallade formgivningens Nobelpris, delas ut varje år av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i tyska Essen och är välkända över hela världen.

En oberoende jury bedömer varje bidrag utifrån bland annat innovation, design, funktionalitet och kvalitet. För 2009 års priser lämnade 3 231 tävlingsbidrag in från 49 länder. Fiesta var en av flera väldesignade produkter som fick den åtråvärda "röda pricken".

Priset, som enligt organisationen bakom är "en internationellt erkända kvalitetsstämpel för högklassig formgivning", delas ut i tre kategorier: produktdesign, kommunikation och koncept. Inom varje kategori finns 17 produktområden som täcker in allt från soffor och husvagnar till klockor och datorer.

Tidigare vinnare inom bilklassen är bland annat Maserati Quattroporte och Lamborghini Murcielago.

"Vi är mycket glada över den här utmärkelsen och dessutom över att nya Fiesta fått så mycket beröm från så många olika håll", säger Martin Smith, designchef på Ford Europa. "Det är väldigt roligt att den innovativa och uttrycksfylla designen i vår nya småbil uppmärksammats av några av världens ledande formgivare."

"Undersökningar visar att god formgivning är viktigt för våra kunder, oavsett om de bor i Milano, Beijing eller New York. Med nya Fiesta får kunderna en bil med ovanligt snygg design och dessutom förstklassig kvalitet."

Det tyska red dot-priset är senast i raden av många priser och utmärkelser som nya Fiesta fått. Modellen utsågs nyligen till Årets bil 2009 av den brittiska motortidskriften What Car?, medan tyska Guter Rats och SUPERillus läsare valde Fiesta ECOnetic till Auto der Vernunft 2009 (fritt översatt: "smartaste bilvalet") sedan de bedömt värde för pengarna, ekonomi och miljövänlighet.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå

på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef