Följ Ford Motor Company AB

Nya Ford B-MAX utsedd till Årets Familjebil 2012 - Ford vinner prestigefylld utmärkelse för andra året i rad

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2012 07:50 CET

Nya Ford B-MAX är årets familjebil 2012*. En jury bestående av nio namnkunniga motorjournalister i tidningen Motorförarens årliga omröstning har röstat fram Ford B-MAX med motiveringen: ”B-MAX smarta lösning med B-stolparna integrerade i bakdörrarna är ett nytänkande som gör bilanvändningen lättare. Den kombinerar dessutom kompakta yttermått med oväntat generösa innerutrymmen.”

Göteborg, 12 november 2012 – Motiveringen och följande kommentarer från juryn om Ford B-MAX finns att läsa i senaste numret av Motorföraren: ”Ford B-MAX är en frisk fläkt på marknaden. Lösningen med dörrarna – där B-stolparna är integrerade i skjutdörrarna bak – ger ett bekvämt och praktiskt insteg. Det var något som juryn för Årets Familjebil tog fasta på”.

Nya Ford B-MAX, som nu börjar säljas i Sverige, har unik design, oöverträffad bränsleekonomi och småbilsteknik som hör till de mest avancerade i Europa.

B-MAX sätter också en helt ny standard för bränsleeffektivitet i den kompakta MAV-klassen då den bland annat går att få med Fords 1,0-liters EcoBoost bensinmotor, som utsetts till ”International Engine of the Year” 2012.

Nya, innovativa B-MAX är den första bilen i Europa som kan erbjuda SYNC, Fords röstaktiverade bilkommunikationssystem med nödhjälpsfunktion. Det är dessutom den första bilen i segmentet som erbjuder Active City Stop-systemet.

”Ford B-MAX utmanar verkligen det traditionella småbilstänkandet och går i spetsen för ett koncept som ingen annan tillverkare har försökt sig på”, säger Anna Müller, VD Ford Sverige. ”Den smarta designen öppnar dörrarna – bokstavligen – för spännande nya tankar om vad som är möjligt för kompaktbilar.”

Fyra av de nio jurymedlemmarna i Motorförarens omröstning hade Ford B-MAX som sin favorit. 

Jan-Erik Berggren, Expressen:

”Det är roligt med nytänkande och Ford har onekligen samlat en hel del av det i sin nya lilla familjebil. B-MAX är i all sin enkelhet och sitt nytänkande ett mycket bra familjebilsköp.”

Joakim Dyredand, Top Gear Sverige:

”B-MAX bjuder på nytänkande på det praktiska planet. Det backas upp av körglada motorer och ett fint chassi. Allt uppbackat av konkurrenskraftiga ägandekostnader. Maxat!”

Johannes Gardelöf, Bilnyhetsbyrån Car News & Pictures:

”Ford B-MAX är en smart och praktisk familjebil som tar poäng med sina ”bakhängda” skjutdörrar som öppnar hela kupén på vid gavel.”

Mikael Schultz, Vi Bilägare:

”I första hand för de innovativa dörrarna utan B-stolpe. De förenklar väsentligt insteget till baksätet. B-MAX har dessutom - för biltypen - ovanligt trevliga köregenskaper och erbjuder fina utrymmen på liten yta.”

”B-MAX är en modell som kan passa många och vi tror mycket på den. Ford Focus som vann utmärkelsen Årets Familjebil förra året har visat framfötterna 2012 och det är en trend vi hoppas fortsätter med nya Ford B-MAX”, fortsätter Anna Müller.

Ford B-MAX finns från 155 800 kr (avser B-MAX 1,4 Duratec 90 hk i Trend-utförande).

# # #

* Utmärkelsen Årets Familjebil 2012 delas med Opel Zafira Tourer.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/fordsverige
eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.