Gå direkt till innehåll
Nya elektriska Ford Capri: Ikonen har återuppstått med lång elektrisk räckvidd och fantastiskt utrymme

Pressmeddelande -

Nya elektriska Ford Capri: Ikonen har återuppstått med lång elektrisk räckvidd och fantastiskt utrymme

Ford presenterade idag den elektriska SUV-coupén Ford Capri. Förutom arvet från den ikoniska sportcoupén, som den delar modellnamn med, har den mycket prisvärda nya bilen gott om bagageutrymme, möjlighet till fyrhjulsdrift och en elektrisk räckvidd på upp till hela 627 kilometer*.

Samtidigt som avtäckningen inleddes beställningar från Europa och Sverige på nya helt elektriska Ford Capri.


"Nya Ford Capri för vidare den rebelliska anda som den klassiska sportcoupén från 1970- och 80-talen stod för. Med sitt stolta arv erbjuder nya Capri sportiga köregenskaper, ett imponerande bagageutrymme på 572 liter, blixtsnabb snabbladdning och lång räckvidd, vilket gör den till den perfekta elbilen för många svenska familjer,” säger John Hurtig, VD för Ford Sverige.

Den 4,63 meter långa sportiga SUV-coupén har en design som tar den ikoniska Ford Capris arv vidare, in i en digital och elektrifierad tidsålder. Nya Ford Capri kommer att tillverkas i Fords nya och toppmoderna elbilsfabrik i Tyskland, Ford Cologne Electric Vehicle Center.

Se mer av Capri r


Hög utrustningsnivå som standard

Nya Ford Capri kommer att finnas i två mycket välutrustade utföranden – Capri och Premium. Som standard levereras Capri med sportstolar med integrerade nackstöd, elektriskt justerbar förarstol med massage, uppvärmd ratt, nyckellöst system, helt digital förarmiljö och en justerbar 14,6-tums pekskärm med den senaste SYNC Move-tekniken.

Premium kommer också med bland annat 20-tums lättmetallfälgar, flerfärgad stämningsbelysning, ett förstklassigt B&O-ljudsystem med 10 högtalare och Matrix LED-strålkastare med bländfritt helljus.

Det finns även ett förarassistanspaket som bland annat innehåller en HUD (Head-Up-Display) och en 360-graders kamera.


Lång elektrisk räckvidd, blixtsnabb laddning och snabb acceleration

Nya Ford Capri finns med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Capri med Long Range-batteri i kombination med bakhjulsdrift kommer att ha en räckvidd på upp till hela 627 kilometer*. Med fyrhjulsdrift ger Capri en räckvidd på upp till 592 kilometer.

Medan den bakhjulsdrivna Capri har en elektrisk drivlina som levererar 296 hk, kommer den fyrhjulsdrivna versionen att vara ännu smidigare med hela 340 hk/679 Nm, som accelererar från 0-100 km/h på bara 5,3 sekunder. Denna version kan också snabbladdas med en hastighet på upp till 185 kW. Detta gör att den kan laddas från 10-80 % på cirka 26 minuter**. Möjligheten att förvärma batteriet innan snabbladdning underlättar också god laddningshastighet i kallare temperaturer.

Attraktiva priser från 514 900 SEK

Idag öppnades även för beställning av den nya eldrivna SUV-coupén. Med rekommenderade priser från 564 900 SEK för Capri med det största batteripaketet och bakhjulsdrift, och 614 900 SEK för Capri med fyrhjulsdrift, enligt Ford Sveriges VD, är nyheten mycket konkurrenskraftigt prissatt för att snabbt ta marknadsandelar på den svenska marknaden.

Under fjärde kvartalet 2024 kommer Capri även att finnas tillgänglig för beställning med ett Standard Range-batteri i kombination med bakhjulsdrift*** till det rekommenderade priset från 514 900 SEK. I alla priser inkluderar 5 års garanti. Kundleveranserna beräknas starta i början av 2025.

Läs mer och beställ nya Ford Capri


Gott om plats för bagage och förvaring

Nya Ford Capri har också mycket bra förvaringsutrymme med ett bagageutrymme på 572 liter mätt till toppen av ryggstödet. Med en 17-liters flexibel Mega Console i mittkonsolen och ett låsbart privatfack bakom den justerbara pekskärmen har du smarta lösningar för det du behöver ha inom räckhåll. Med baksätena nedfällda har du upp till 1510 liter utrymme till ditt förfogande.

Nya Ford Capri har en maximal släpvagnsvikt på upp till 1200 kg**** och du kan lasta upp till 75 kg på taket.


Avancerad och innovativ teknik för förarassistans

Ford Capri levereras som standard med en rad avancerade teknologier för förarassistans, inklusive Intelligent Adaptive Cruise Control, samt den innovativa "Exit Alert"-tekniken. Den senare är utformad för att förhindra skador på cyklister om en bildörr öppnas precis framför dem. Ford Capri kan också fås med en ny filcentreringsteknik som också kan byta fil automatiskt. Allt detta är möjligt tack vare 12 ultraljudssensorer, 5 kameror och 3 radarenheter.

Stick ut i mängden – på alla sätt
Nya Capri kommer att finnas i de coola färgerna Vivid Yellow och Blue My Mind. Dessutom finns den även i färgerna Agate Black, Frozen White, Magnetic Grey och Lucid Red.

– Med nya Capri har vi omvandlat en ikon och tillfört mer själ till elbilsmarknaden. Här möts dåtid och framtid i en elbil som är extremt rymlig, praktisk och med en rejäl dos attityd, med en av de bästa räckvidderna på marknaden. Vi är glada att kunna öppna för beställningar av denna bil på den svenska marknaden, säger John Hurtig, VD för Ford Sverige.

Nya Ford Capri finns att beställa på ford.se och hos din Ford återförsäljare från och med idag.

Se hur Capris design tog form
Se mer av Capri (Walkaround)
Klicka här för mer pressmaterial

###

* Baserat på en full laddning av Capri RWD Long Range. Uppskattad räckvidd med hjälp av det globalt harmoniserade provningsförfarandet för lätta fordon (WLTP). Siffrorna som visas är endast avsedda för jämförelser och bör endast jämföras med andra fordon som testats i enlighet med samma tekniska förfaranden. Den faktiska räckvidden varierar beroende på faktorer som temperatur, körbeteende, ruttprofil, fordonsunderhåll, ålder och skick på litiumjonbatteriet.

** Laddningstiden baseras på tillverkarens datorsimuleringar. Laddningshastigheten minskar när batteriet närmar sig full kapacitet. Dina resultat kan variera beroende på den maximala laddningstiden och batteriets laddningstillstånd.

***Officiellt homologerad räckvidd kommer att publiceras närmare försäljningsdatumet på varianten med standardbatteripaket.

****Maximal dragvikt varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef