Gå direkt till innehåll
Nya bilförare förbereder sig för en helelektrisk framtid - med hjälp av Mustang Mach-E

Pressmeddelande -

Nya bilförare förbereder sig för en helelektrisk framtid - med hjälp av Mustang Mach-E

Många trafikskolelever som nu sätter sig bakom ratten för första gången kommer sannolikt att köra endast elbilar när de har fått sina körkort. Tre körskolor i Norge och en i Nederländerna leder en revolution inom förarutbildning för "Generation E", och väljer den helelektriska Ford Mustang Mach-E som den perfekta bilen för sina elever.

För instruktörer och trafikskoleägare gör elbilens långa, helelektriska körsträcka tillsammans med lägre driftskostnader den till ett utmärkt komplement, medan dess iögonfallande design och eleganta utseende gör den till en bra reklam för skolan. Det finns fördelar även för elevförare; att lära sig köra bil i en Mustang Mach-E kan hjälpa förare att klara sitt förarprov med färre lektioner. När man genomför provet i en Mustang Mach-E får förare använda förarassistanstekniken ombord, till exempel automatisk parkering och backstart.

En annan viktig fördel med Mustang Mach-E är att instruktörer enkelt kan justera bilens inställningar efter elevens önskemål, när det gäller hur responsiv acceleration och inbromsning ska vara. Bilens användarvänlighet, inklusive den stora pekskärmen och enpedalskörning, lockar också äldre elever som tidigare hade valt att inte lära sig att köra.

Frank Massop är ägare till en trafikskola i Nederländerna och säger:

- Mustang Mach-E ger eleven med självförtroende från det ögonblick de kliver in. Det finns många system ombord som gör körningen enklare. Föraren kan fokusera på vägen och de utvecklar en större medvetenhet om vägen och trafiken i ett tidigare skede i inlärningsprocessen. Jag planerar att lägga till ytterligare en Mustang Mach-E till min flotta på grund av efterfrågan från studenter.

Användningen av elbilar i trafikskolor förändrar till och med sättet att lära sig att köra bil, med instruktörer som lär nya förare viktiga effektivitetstekniker som hjälper till att utöka ett fordons räckvidd. För många "Generation E"-förare – som oftare har elbilar i sina hushåll – bidrar detta nya sätt att lära sig, och erfarenheten de har av Mustang Mach-E, till att stärka deras tro på en elektrisk framtid.

Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=PjGYUmWxx-4

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll