Gå direkt till innehåll
Ny undersökning: 43 procent av unga använder mobilen bakom ratten

Pressmeddelande -

Ny undersökning: 43 procent av unga använder mobilen bakom ratten

En ny undersökning som bilföretaget Ford låtit göra visar att studenter på universitetsnivå är den grupp som i störst utsträckning erkänner att de använder mobilen när de kör bil. För att förändra riskbeteendet sprider Ford sitt utbildningsprogram Driving Skills For Life över Europa. Programmet, som är gratis, består av både praktisk utbildning och digitalt läromaterial på hemsidan www.drivingskillsforlife.com.

I Europa är risken för unga mellan 18 och 24 år att förolyckas i trafiken dubbelt så stor som för genomsnittseuropén. Nu har Ford gjort en undersökning bland unga för att kartlägga deras riskbeteende bakom ratten.

Många unga har riskfyllt körbeteende
43 procent svarar att de har skickat sms när de har kört bil, 38 procent bläddrar mellan appar och 36 procent tar emot samtal. Dessutom kör 60 procent över hastighetsbegränsningen och 13 procent kör efter att de har druckit alkohol.

Utbildar 20 000 unga gratis i Europa 2016
För att utbilda unga förare och förändra riskbeteendet arrangerar Ford Driving Skills for Life, där unga får gratis praktisk och teoretisk utbildning för att utveckla sin bilkörning. Programmet har funnits i 13 år i USA och har nyligen lanserats i Europa. Vid årets slut 2016 kommer fler än 20 000 unga förare från 13 europeiska länder ha gått utbildningen.

Än så länge arrangeras inte de praktiska momenten i Sverige, men svenska unga har tillgång till allt utbildningsmaterial på hemsidan www.drivingskillsforlife.com.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter