Gå direkt till innehåll
Fords förare: Marino Franchitti, Andy Priaulx och Harry Tincknell.
Fords förare: Marino Franchitti, Andy Priaulx och Harry Tincknell.

Pressmeddelande -

Möt förarna som kör Ford GT under spektakulära racet Le Mans 24 timmar

Fords racingteam Ford Chip Ganassi Racing har samlat ihop en internationell skara racingförare inför Fords deltagande i Le Mans 24 timmar. De utvalda personerna är några av världens bästa förare när det kommer till uthållighets-racing. Ford har intervjuat förarna för att höra deras tankar kring den stora utmaningen som väntar till helgen.

Legendariska Le Mans 24 timmar startar klockan tre på lördag den 18 juni och avslutas samma tid dagen efter. Varje bil körs av totalt tre förare, vilket innebär att varje person kör cirka åtta timmar. Det är dock inte ovanligt att förarna kör hela tolv timmar i sträck. Under veckan intervjuade Ford förarna för att höra hur deras tankar går inför den kommande utmaningen.

Hur förbereder du dig inför Le Mans 24 timmar?
– Det är svårt att förbereda sig inför en lopp som Le Mans, du måste bland annat ställa in dig på att du kommer få sitta väldigt många timmar i bilen. Jag börjar med min fysiska uppladdning månader i förväg och vilar mig sedan veckan innan för att ladda batterierna, säger Harry Tincknell.

Vad är det absolut bästa med att tävla i en Ford GT?
Jag hade ett ögonblick tidigare idag när jag satt i den här vackra GT:n och bara kände hur lycklig jag är som får köra en så fenomenal bil. Den ser fantastiskt ut och är ett rent nöje att köra. Passionen är där och vi är alla supermotiverade att leverera, säger Andy Priaulx.

Vad är svårast: den fysiska eller mentala utmaningen under racet?
Det är definitivt det mentala. Le Mans kräver mycket av dig, både under själva racet och under veckan innan start med all uppståndelse och noggranna förberedelser. Spänningen byggs succesivt upp under veckans gång och då krävs ett starkt psyke för att hålla sig fortsatt lugn. Vi är alla väl förberedda fysiskt efter månader av träning, det är inte något stort problem. Utmaningen ligger helt klart i att hålla fokus och koncentrationen uppe innan och under tävlingen, säger Stefan Mücke.

Hur skulle du beskriva Ford GT med tre ord?
Amerikanske Billy Johnson: Läcker, teknisk och aerodynamisk.
Amerikanske Joey Hand: Härlig, sexig och cool.
Tyske Dirk Müller: Den, bästa, någonsin.

Team Ford
Grupp 66: Billy Johnson (US), Stefan Mücke (GER), Olivier Pla (FRA)
Grupp 67: Marino Franchitti (GB), Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB)
Grupp 68: Sébastien Bourdais (FRA), Joey Hand (US), Dirk Müller (GER)
Grupp 69: Ryan Briscoe (AUS), Scott Dixon (NZ), Richard Westbrook (GB)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll