Gå direkt till innehåll
Kölns största skoaffär? För Ford är säkra fötter en huvudsak

Pressmeddelande -

Kölns största skoaffär? För Ford är säkra fötter en huvudsak

  • Ford köpte nästan 28 000 par säkerhetsskor för sin tyska personal förra året, varav mer än 18 400 gick till de anställda i Köln
  • Krav på bekväma och säkra arbetsskor gör Ford till Kölns största skokund
  • 2010 köpte Ford Europe in nästan 50 000 par säkerhetsskor

Göteborg, 20 maj 2011 – Föräldrar med växande familjer, sport- och friluftsentusiaster och alla de som inte kan gå förbi en skobutik vet hur lätt det är att fylla garderoben med nya fotbeklädnader.

Det är inte många skokonsumenter som kan tävla med Ford, i alla fall inte rent kvantitativt. För det rör sig om en hel del skor när personalen i hela Tyskland – inom forskning och utveckling, produktion och kundtjänst – ska få nytt på fötterna.

Förra året handlade det om närmare bestämt 27 916 par skor. Den största andelen, 18 426 par, stod personalen i Köln för.

Det vore inte så märkligt om Ford-personalen förväxlade skonamnen "Lexa" (från van Elten) och "lady sports" (från uvex) med biljättens senaste konceptbilar eller med nya, heta versioner av Fiesta, Fusion, Focus eller Kuga – som alla tillverkas på fabrikerna i Köln och Saarlouis.

Den person som ansvarar så att Fords medarbetare i Köln är korrekt utrustade och kan arbeta säkert och bekvämt, säkerhetsingenjören Stefan Gandelau, tar inte lätt på saken: ”Om skorna inte känns bra kan vi inte koncentrera oss på jobbet”, slår han fast.

”Alla här på fabriken vill ha skor som är sköna att arbeta och gå omkring i. Man ska kunna ha dem på sig hela dagen, så de måste vara både starka och lätta. För personer med speciella önskemål finns ortopediska alternativ. Vi tar hand om vår personal – inte minst deras fötter.”

Fords anställda i Köln kan välja mellan flera olika modeller. Det finns kängor, lågskor och sportskor i dam- och herrmodeller samt i unisexutförande.

Personalen får behålla sina gamla säkerhetsskor när det är dags att byta till nya på jobbet. ”Vi bidrar gärna till en säkrare arbetsmiljö därhemma också”, förklarar Gandelau.

Det vanligaste är att personalen byter skor en gång om året. Den nya säkerhetsskon ”motion style” från uvex var de Ford-anställdas favorit i fjol.

”Det stora urvalet skor gör att våra anställda inte bara kan känna sig säkra på jobbet utan också att de lätt hittar en modell som de tycker ser trevlig ut”, säger Martin Chapman, som är chef för fabriken i Köln.

Även om det var just i Tyskland som efterfrågan på skor var störst, köpte hela Ford Europe

in 46 000 par år 2010. Britterna hade näst störst skobehov (6 710 par) följda av Spanien (4 500), Belgien (4 188), Frankrike (1 500) och Rumänien (1 278) – siffror som imponerar på skofantasten.

Med en sådan stark efterfrågan på säkerhetsskor i Tyskland och övriga Europa riskerar Fords inköpare knappast att få foten.

Ford och fötterna – fakta och siffror

  • Fords anställda i Tyskland behövde 27 916 nya par säkerhetsskor förra året. 18 426 av dem köptes in till anläggningarna i Köln.
  • Fords anställda kan välja mellan 17 olika skomodeller från 4 tillverkare
  • Säkerhetsskorna måste kunna stå emot en belastning motsvarande 200 joule från en meters höjd

 

# # #

 

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material