Följ Hedin Motor Company AB

KEN BLOCK – FRÅN YOUTUBE-STJÄRNA TILL RALLYFÖRARE HOS FORD

Pressmeddelande   •   Jan 13, 2010 13:00 CET

Göteborg, 13 januari 2010 – Ford Motor Company har inlett ett samarbete med Ken Block, den amerikanska actionsportikonen som blivit rallyförare, för framtida globala möjligheter inom motorsporten.

Ken Block, som 2005 utnämndes till Rally America Rookie of the Year (årets nykomling inom den amerikanska rallysporten) och har vunnit tre medaljer i X Games, har blivit enormt populär med sina Gymkhana-videoklipp på YouTube. År 2010 kommer Ken Block att köra en Ford Focus i FIA World Rally Championship (WRC) och en Ford Fiesta i Rally America och X Games.

”Jag är heltänd på att tävla i en Ford. De har en stark ställning inom sporten”, säger Ken Block. ”Ford har gjort en lysande insats inom rallyvärlden, från 1970-talets Escort-modeller och Group B RS200 till dagens moderna Foucs-modeller och nu Fiesta. Jag är otroligt glad över att få bidra till detta fina arv. Dessutom hade min pappa varit stolt. Han var en riktig Ford-fantast.”

”Ken Block har etablerat sig som en tuff konkurrent inom actionsporten och en stigande stjärna inom den amerikanska rallysporten”, säger Jamie Allison, ansvarig för Ford North America Motorsports. ”Vi är väldigt glada över att ha honom i vårt team som ska hjälpa till att lansera våra nya globala produkter som Ford Fiesta och Ford Focus, som just nu premiärvisas på Detroit Motorshow.”

Rally är en mycket viktig del av Fords globala motorsportstrategi och den ger hela företaget möjlighet att visa den verkliga prestanda som finns hos Fords produkter. Sedan Ford gav sig in i rallysporten har man vunnit tre WRC-titlar och 73 individuella tävlingar. Förra året var Fords deltagande i Pikes Peak International Hill Climb och X Games 15 i Nordamerika viktiga faktorer i lanseringen av Ford Fiesta för USA.

”Eftersom vi har deltagit i WRC har rally alltid spelat en viktig roll i Fords globala motorsportprogram”, säger Allison. ”Ford är den enda tillverkare som kunde ge Ken möjlighet att tävla globalt i rally.”

”Vi är glada över att Ken Block har valt att samarbeta med Ford för att utveckla sina rallyaktiviteter utanför Amerika och ge sig in på den globala arenan”, säger Gerard Quinn, motorsportansvarig hos Ford Europa. ”Ford och vår rallypartner M-sport, med bas i Storbritannien, ser fram emot att välkomna Ken till teamet med duktiga rallyförare som tävlar i Ford-bilar på den högsta internationella nivån i denna krävande sport.”

# # #

Om Ken Block

Ken Blocks rallykarriär inleddes 2005. Hans färdigheter och kontroll över bilen visade sig snabbt och han utsågs även till årets nykomlig i tävlingen Rally America. Sedan dess har han tävlat i rallyserien och uppnått ett ordentligt antal platser på prispallen samt medaljer i X Games. Vid sidan av prestationerna i bilen har Ken Block varit drivande i arbetet med att öka uppmärksamheten kring rallysporten i USA. Innan han började med motorsport var Ken Block en av grundarna av DC Shoes, en global ledare inom skateboardskor av högsta kvalitet och ett actionsportmärke med gott anseende. Hans goda sinne för marknadsföring har inte bara hjälpt DC att nå sin nuvarande status, utan har även gjort det möjligt för Ken Block att blir känd över hela världen som en nationell rallyförare. Detta har han åstadkommit genom sina framgångsrika videokampanjer. Ad Age utnämnde hans Gymkhana TWP-film till Viral Video nr 4 år 2009.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.