Följ Hedin Motor Company AB

HELT NY FORD RANGER PREMIÄRVISAS 15 OKTOBER

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2010 16:30 CEST

  • Helt nya Ford Ranger – djärv, kraftfull och självsäker – visas upp för hela världen på motormässan Australian International Motor Show i Sydney om drygt två veckor. Nya Ranger bygger på en helt ny plattform för kompakta transportbilar utvecklad i Australien och kommer att ge det välkända konceptet Built Ford Tough ett nytt ansikte i 180 länder världen över.
  • Ranger erbjuder pickupägare en ännu bättre upplevelse med mer styrka och utmärkt bränsleekonomi tack vare en ny motorserie. Bilen har dessutom fått förstärkt drag- och lastkapacitet och vässade köregenskaper.

Göteborg, 28 september 2010 – Ford kommer inom kort att visa upp en helt nydesignad kompaktpickup som utvecklats i Australien. Modellen kommer att säljas i 180 länder. Världspremiären för helt nya Ford Ranger blir en av höjdpunkterna på årets Australian International Motor Show. Pickupen kommer att presenteras den 15 oktober 2010.

Nya Ranger är den senaste modellen i en rad globala produkter som utvecklats utifrån strategin ONE Ford. Ranger har ritats och konstruerats på Fords produktutvecklingsanläggning i Campbellfield och testats i Geelong. Modellen bygger på en ny global plattform för kompakta lastbilar och har utvecklats för att vara det ledande alternativet inom segmentet.

”Australien har spelat en viktig roll i utvecklingen av den här senaste globala Ford-produkten”, säger Joe Hinrichs som är chef för Ford i Asien/Stillahavsområdet och Afrika. ”Ranger visar hur oerhört mycket ONE Ford-programmet förstärkt vår produktutvecklingskapacitet.”

Nya Ford Rangers strama, muskulösa formgivning kommer att dra till sig blickarna i Sydney. Det blir första gången som allmänheten får tillfälle att se Fords nästa kompakta pickup utan kamouflage.

Prototyper till nya Ranger – väl maskerade med svart täckplast, tape och dekaler – har smygfotograferats av bilfotografer världen över. Bilen har genomgått mer än 1 miljon kilometer av testkörning under tuffast tänkbara förhållanden, från Australiens vildmark och Mellanösterns öknar till Alperna.

På utställningen, som hålls i Sydney Convention and Exhibition Centre, kommer Ford Rangers nya, moderna look att avslöjas. Bilen utgör ett spännande och starkt löfte till kunderna – uppbackat av Fords expertis i Australien och världen i övrigt – som kommer att väcka intresse i hela världen.

Nya Ford Ranger framträder som en tydlig ledare i sitt segment, med imponerande förbättringar av kraft och bränsleekonomi –  tack vare den nya motorserien – och exceptionell drag- och lastkapacitet. Den nya modellen bygger vidare på Ranger-arvet. Den ger kunderna en rymlig och bekväm interiör fullmatad med praktiska funktioner samt köregenskaper som man normalt inte upplever i en pickup.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder kan laddas ned på Ford Motor Companys webbplats för media (www.fordmedia.eu)

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.