Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HELMIA BIL STORSATSAR – BLIR FORD-ÅTERFÖRSÄLJARE I KARLSTAD

Göteborg, 28 Augusti 2008 - Ford fortsätter att utveckla sitt återförsäljarnät. I helgen startar värmländska Helmia upp Ford-försäljning i Karlstad.
- Att ta upp ytterligare ett märke är en del av den storsatsning som vi gör i Karlstad. Totalt kommer vi att investera 120 miljoner kronor i om- och tillbyggnader av anläggningen på Packhusgatan, berättar Lars-Erik Walfridson, VD för Helmia-koncernen.

Marknadsandel
Målet för Helmia är att lyfta Ford till en lokal marknadsandel motsvarande minst landssnitt, berättar L-E Walfridson.
- Fords har ett mycket starkt och brett produktprogram. Det finns Ford-modeller i alla segment från småbilar till lätta transportbilar. Framför allt är Fords ledande utbud av bränslesnåla miljöbilar högintressant för oss, förklarar han.
Den officiella invigningen av den om- och tillbyggda bilhallen med bl a Ford sker nu i helgen.
- Vi slår på stort med en öppethushelg där vi blandar bra invigningserbjudanden med publiklockande aktiviteter.
- Vi räknar med fullt hus, berättar Lars-Erik Walfridson.
Ansvarig för Ford hos Helmia blir Jan Lithman, med ett långt förflutet med märket i Karlstad.
För att klara hanteringen av det nya märket har Helmia nyrekryterat fyra säljare.

Stark återförsäljare
Från Ford Sverige ser man fram emot samarbetet med Helmia. Med ett av landets främsta privatägda bilhandelsföretag får man en mycket stark återförsäljare i Värmland.
- Helmia är mycket duktiga på de märken som de representerar sedan tidigare. Med Ford i utbudet ökar Helmias attraktionskraft ytterligare samtidigt som vi får tillgång till en väletablerad och erkänt duktig återförsäljare och servicegivare, säger Anna Müller, VD Ford Sverige.
Inledningsvis kommer Helmia att sälja Ford person- och transportbilar i Karlstad, men man har för avsikt att ta upp märket på fler orter i Värmland.

För ytterligare information:

Lars-Erik Walfridson, VD Helmia, 0708-81 01 73
Ola Norberg, Informationschef, Ford Sverige, 031-325 17 79

# # #
Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå
på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

Ämnen

Regioner


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef