Gå direkt till innehåll
HEDIN GROUP AB FÖRVÄRVAR FORD MOTOR COMPANY AKTIEBOLAG

Pressmeddelande -

HEDIN GROUP AB FÖRVÄRVAR FORD MOTOR COMPANY AKTIEBOLAG

Stockholm den 7 januari 2021

Ford Motor Company, Inc. och Hedin Group AB har avslutat överlåtelsen av alla aktieandelar i det svenska Ford-bolaget och slutför därmed det tidigare utannonserade importörsavtalet. Hedin Motor Company AB utses till importör av Ford-produkter i Sverige.

I takt med att distributionskanalerna inom bilindustrin drastiskt förändras runt om i världen har Ford vänt sig till Hedin Group som en partner som passar perfekt med Fords höga ambitioner om att lyckas i Sverige.

Med förvärvet erbjuder Hedin Group en lösning där importören själv också är en viktig aktör som återförsäljare.

– Genom att förenkla och effektivisera verksamheten skapar vi ett tydligt erbjudande mot marknaden och vi kan använda erfarenheten från att vara en ledande återförsäljare för att förstå marknaden och kundernas behov och förväntningar. Vi kommer att investera i att stärka Ford-varumärket. Vi har ambitionen att vara ledande inom den snabbt växande digitaliseringen av branschen som möjliggör ett mer flerkanaligt sätt att sälja, säger Anders Hedin, ägare och VD för Hedin Group.

För mer information:
Anders Hedin, VD, Hedin Group AB (anders.hedin@hedingroup.com)

Media:press@hedinbil.se

Ämnen


Om Hedin Group
I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns över 30 varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på drygt 125 platser i Sverige, Norge, Belgien, Danmark och Schweiz. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Anders Hedin Invest-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.

Hedin Bil-koncernen ingår i Hedin Group-koncernen tillsammans med Klintberg & Way-koncernen, Mabi Rent, Car to Go Sweden, Hedin IT och I.A. Hedin Fastighetskoncernen. Hedin Group är även delägare i Lasingoo Sverige AB, Consensus Asset Management AB samt majoritetsägare i Tuve Bygg AB. Koncernens omsättning för rullande 12 månader beräknas uppgå till ca 27 miljarder SEK och antalet anställda är ca 4 000. www.hedingroup.com


Ford Europa
ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll