Gå direkt till innehåll
Hedin Bil investerar i FordStore i södra Stockholm och Göteborg

Pressmeddelande -

Hedin Bil investerar i FordStore i södra Stockholm och Göteborg

Bilåterförsäljaren Hedin Bil investerar i Ford genom att etablera en helt nybyggd flaggskeppsbutik – FordStore - i Smista Allé i södra Stockholm, och ytterligare en FordStore i Göteborg. Flaggskeppsbutikerna kommer vara helt dedikerade Ford och bara sälja Ford’s modellprogram av transport- och personbilar, och naturligtvis helt nya Ford Mustang och Ford Vignale.


Redan i maj kommer Hedin Bil starta försäljningen av nya Ford i södra Göteborg genom ett övertag av Bilia’s befintliga Ford anläggning i Mölndal/Eklanda. Utöver detta förvärv kommer Hedin Bil investera i en helt nybyggd FordStore på Smista Allé i södra Stockholm.

– Hedin Bil är en av de mest framgångsrika bilhandlarna i Sverige och det är naturligtvis jättekul att få skriva avtal med en återförsäljare som satsar på Ford genom att etablera helt nya anläggningar på AAA mark med en dedikerad organisation. Båda företagen är entusiastiska över det här och har planer för att växa i marknaden så det ska bli ett nöje att få samarbeta med Hedin Bil, säger Bogdan Glod, VD på Ford Sverige.

Ytterligare en anläggning dedikerad till Ford

Hedin Bil kommer även under 2017 inviga en nybyggd Ford anläggning i Kungsbacka. Samtliga försäljningsställen blir helt dedikerade anläggningar med enbart försäljning av Fords person- och transportbilar, reservdelar, tillbehör och auktoriserade verkstadstjänster med dedikerad Ford-personal.

FordStore

FordStore – Fords flaggskeppsbutiker erbjuder en kundupplevelse utöver det vanliga genom digitala upplevelser och kunderna kan provköra samtliga Fords modeller på både person- och transportbilssidan, samt givetvis nya Ford Mustang, Focus RS, och lyxkonceptet Vignale. Hedin Bil öppnar sin första FordStore i maj i Bilias nuvarande anläggning i Sisjön/Eklanda i Göteborg, och FordStore nr två blir en helt ny anläggning i Segeltorp i södra Stockholm i början av 2017.

# # #

För mer information och intervjuer, var vänlig kontakta

Fredrik Nilsson, TF Informationschef, fnilsso8@ford.com eller 0733-33 19 71

Pressbilder fria för publicering finns tillgängliga: mynewsdesk.com/se/ford

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef