Gå direkt till innehåll
Fords VD Alan Mulally utsedd till Financial Times Person of the Year

Pressmeddelande -

Fords VD Alan Mulally utsedd till Financial Times Person of the Year

Göteborg, 1 april 2011 – Fords ordförande och VD Alan Mulally har utsetts till Person of the Year vid den tredje årliga FT ArcelorMittal Boldness in Business Awards.

Priserna går till företag och personer som har utmanat status quo och med genomtänkta risker utvecklat sina företag trots den nuvarande ekonomiska osäkerheten.

Alan Mulally får priset för den plan som tog Ford genom finanskrisen med bibehållen lönsamhet.

I motiveringen noterades att Ford inte behövde statlig hjälp, liksom att Ford idag är det lönsammaste bilföretaget i Nordamerika eftersom det har förbättrat anseendet hos kunderna och höjt marginalerna per såld bil.

Lionel Barber, redaktör på Financial Times, säger: "Det här är tredje året som vi delar ut FT ArcelorMittal Boldness in Business Awards. Marknaden är fortfarande besvärlig, men trots detta har våra nominerade företag och personer visat upp en inspirerande förmåga till förnyelse och förändring. Jag vill gratulera alla vinnarna för den hängivenhet och djärvhet som har gett deras företag ett försprång i konkurrensen."

Lakshmi Mittal, ordförande och VD för ArcelorMittal, säger: "Detta har varit ännu ett bra år för FT ArcelorMittal Boldness in Business Awards, med en imponerande lista vinnare och nominerade företag. Dessa företag är en källa till inspiration, och vi borde stanna upp och fundera på vad som krävs för att vara lika djärva som dem. Tänk bara på de beslut som Alan Mulally på Ford stod inför när han valde att radikalt omstrukturera verksamheten, eller på kraften i den vision som inspirerade Apple att bli en pionjär inom surfplattor. De valde svåra och ibland kontroversiella vägar – som i slutändan visade sig vara mycket framgångsrika. Detta kräver mod, och jag hoppas att våra priser inspirerar andra."

Domarna för årets pris var:

  • Lionel Barber, redaktör, Financial Times
  • Lakshmi Mittal, ordförande och VD, ArcelorMittal
  • John Authers, chef för Lex Column, Financial Times
  • J. Frank Brown, dekan, INSEAD
  • Luke Johnson, ordförande, Risk Capital Partners
  • Anne Méaux, grundare och ordförande, Image Sept
  • Terry Smith, VD, Tullet Prebon och grundare av Fundsmith
  • Leo Johnson, delägare, PWC

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeuropewww.twitter.com/FordEu eller ww.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 164 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef