Gå direkt till innehåll
Fords rallystjärnor Ken Block och Mikko Hirvonen är med och lanserar TV-spelet DiRT 3

Pressmeddelande -

Fords rallystjärnor Ken Block och Mikko Hirvonen är med och lanserar TV-spelet DiRT 3

    • De två rallystjärnorna, som tävlar med Ford Fiesta RS World Rally Car, medverkar i det nya TV-spelet DiRT 3
    • Internet-sensationen Ken Block medverkar i lanseringen tillsammans med Ford Abu Dhabi World Rally Teams Mikko Hirvonen
    • Teknik från Ford har byggts in i spelet

Göteborg, 8 april 2011 – Vid lanseringen av Codemasters TV-spel DiRT 3 i London idag var Ford-föraren Mikko Hirvonen, som för tillfället leder FIA:s rally-VM, det stora dragplåstret tillsammans med Ken Block, stuntföraren som blivit världskändis via sina filmer på nätet.

I den fantasieggande miljön vid det gamla kolkraftverket i Battersea bjöd Hirvonen på en spännande uppvisning med rallybilen Ford Fiesta RS World Rally Car, som ligger etta i VM-tävlingarna. 

Block, som är en av rallystjärnorna i DiRT 3 och också varit teknisk konsult för spelutvecklarna, visade upp en rad spektakulära stuntnummer i Ford Focus RS World Rally Car, som han rattade i fjolårets VM. I årets VM kör Block en Fiesta RS WRC för det Ford-stöttade teamet Monster World Rally Team.

DiRT 3 innehåller mer rally än någonsin i spelets historia och rally står för 60 procent av de "karriärvägar" som spelaren kan välja. Fiesta RS WRC är en av hela 10 rallybilar från Ford som förekommer i spelet. I den nya versionen av DiRT finns mer bilar, platser, vägar och tävlingar än någonsin och 50 legendariska bilar från fem årtionden. Delsträckorna tar spelarna mellan tre världsdelar och utmanar deras körförmåga på asfalt, grus och snö och på både torra och våta vägar.

Vid det monumentala före detta kolkraftverket i Battersea i London filmade man en trailer för det nya TV-spelet. De välkända fyra tornen och den speciella gamla industrimiljön passade perfekt som bakgrund för Hirvonen och Block och deras bilkonster.

Bara några timmar efter lanseringen reste Hirvonen och hans Ford Abu Dhabi World Rally Team Fiesta RS WRC till Jordanien för att ladda upp inför rally-VM:s fjärde omgång, som startar på tisdag.

Block, som kör en Fiesta RS WRC i DiRT 3, har blivit världskänd för sin hisnande skicklighet bakom ratten i sin specialbyggda Fiesta i videon Gymkhana THREE, som visats 30 miljoner gånger på YouTube.

I DiRT 3 finns en gymkhanadel som ger spelarna chansen att försöka efterlikna Blocks galna upptåg – i trygg hemmiljö.

Rallybilen Fiesta RS bygger på Fords framgångsrika Fiesta-modell. Hirvonen vann det Svenska Rallyt i februari, då bilen gjorde debut och tog hem alla tre pallplatserna. 

Fiesta RS WRC har utvecklats av M-Sport, Fords rally-VM-partner, i samarbete med Ford Europa. Spelutvecklarna bakom DiRT 3 är så angelägna om spelets trovärdighet att de besökte M-Sport i England för att ta reda på mer om tekniken i Fiesta RS WRC, så att den kunde efterliknas i programmet. 

Gerard Quinn, ansvarig för motorsport på Ford Europa, deltog i dagens lansering och kommenterade händelsen: ”Ford Fiesta RS WRC leder idag både tillverkar- och förartävlingen i rally-VM. Bilen innehåller de allra senaste tekniska finesserna – tack vare de duktiga ingenjörerna på Ford Europa och M-Sport – och det är fantastiskt roligt att se hur detta återspeglas i DiRT 3. Spelet gör verkligen bilen rättvisa.”

Gehan Pathiraja, spelutvecklare för DiRT 3 på Codemasters, berättade: ”När vi arbetade med DiRT 3 besökte vi Fords rallyhögkvarter M-Sport i England och det gav verkligen en djupare förståelse av hur man utvecklar rallybilar.

Vi fick en bättre bild av varför bilarna beter sig som de gör ute på vägarna. Det handlar till exempel om att konstruktionen och motorplaceringen skiljer sig från vanliga bilar. Vi fick också större kunskaper om de säkerhetsfunktioner som påverkar hur bilen hanterar olyckor och även betyder mycket för stabiliteten.

När vi var klara med bilarna i spelet lät vi Ken Block testa dem för att se till att känslan blev den rätta. Kens synpunkter är otroligt viktiga eftersom han har kört dessa bilar i tävlingssammanhang och är expert på deras vägegenskaper.”

Den 24 maj släpps DiRT 3 i hela världen för PlayStation 3, Xbox 360 och Microsoft Windows.

# # #

 

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 164 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef