Gå direkt till innehåll
Fords prisbelönta motor 1,0-liters EcoBoost-motor – nu också i modellerna C-MAX och Grand C-MAX

Pressmeddelande -

Fords prisbelönta motor 1,0-liters EcoBoost-motor – nu också i modellerna C-MAX och Grand C-MAX

  • På sin fabrik i spanska Valencia börjar Ford nu produktionen av modellerna C-MAX och Grand C-MAX utrustade med den prisvinnande 1,0-liters EcoBoost-bensinmotorn.
  • De nya bilarna med 1,0-liters EcoBoost-motorn får klassens bästa bränsleeffektivitet, både i 100- och 125-hästarsversionen*.
  • I båda versionerna får C-MAX en förbrukning på 5,1 l/100 km och koldioxidutsläpp på 117 g/km; för Grand C-MAX är siffrorna 5,2 l/100 km och 119 g/km.
  • Grand C-MAX kommer att bli den enda sjusitsiga passagerarbilen i Europa med 1,0-litersmotor.
  • För första gången erbjudas dessutom C-MAX och Grand C-MAX med bilkommunikationssystemet SYNC. I systemet ingår bland annat nödhjälp, aktiv citystopp, filkörningsassistans, filbytesvarning, automatiskt helljus, Driver Alert och vägmärkesidentifiering.

Göteborg, 8 oktober 2012 – Häromdagen rullade de första Ford C-MAX- och sjusitsiga Ford Grand C-MAX-bilarna med den uppmärksammade 1,0-liters EcoBoost-motorn ut från Ford-fabriken i spanska Valencia.

Både med 100-hästars- och 125-hästarsversionen av 1,0-litersmotorn får C-MAX och Grand C-MAX klassledande bränsleeffektivitet och CO2-utsläpp.

”Vår 1,0-liters EcoBoost-motor har blivit en stor framgång både bland kunder och motorjournalister, så vi ser fram emot att nu kunna erbjuda samma kombination av bränsleeffektivitet och motorkraft också i C-MAX och Grand C-MAX,” säger Roelant de Waard, som ansvarar för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. ”Vi är ensamma i branschen om att utrusta en sjusitsig bil med en så här liten motor och tror att det kommer att bli en succé bland förare som vill ha god bränsleekonomi utan att offra körglädjen.”

Den trecylindriga 1,0-liters EcoBoost-bensinmotorn – som fått utmärkelsen ”International Engine of the Year” – kombinerar turboladdning och direktinsprutning med variabla ventilinställningar så att man får en hög effekt trots den lilla motorns bensinsnåla dimensioner.

I båda effektversionerna får C-MAX en förbrukning på 5,1 l/100 km och koldioxidutsläpp på 117 g/km; för Grand C-MAX är siffrorna 5,2 l/100 km och 119 g/km.

Ford Europa meddelande nyligen att såväl nya Ford B-MAX och Fiesta – med lansering senare i år – som nya Ford Mondeo och EcoSport kommer att kunna fås med 1,0-liters EcoBoost-motor.

C-MAX och Grand C-MAX kommer även att utrustas med Fords bilkommunikationssystem SYNC med nödhjälp; och avancerade förarassistansfunktioner som till exempel filkörningsassistans, filbytesvarning, automatiskt helljus, Driver Alert, vägmärkesidentifiering, döda-vinkel-övervakning, elstyrd baklucka och den nya färgen Burnished Glow.

Ford har sålt mer än 200 000 C-MAX och Grand C-MAX i Europa sedan den förra versionen lanserades år 2010. I år har de två modellerna tagit Fords största andel av marknaden för kompakta multiaktivitetsfordon sedan C-MAX introducerades år 2003.

År 2015 räknar Ford med att hälften av alla bilar man tillverkar i Europa kommer att ha EcoBoost-motorer, som också finns som 1,6- och 2,0-liters.

# # #

*Alla bränsleförbrukningsvärden och koldioxidemissioner i g/km är hämtade från officiellt godkända tester i enlighet med EU-direktivet 93/116/EG och är utförda med grundutrustade fordon.  Värdena för bränsleförbrukning har tagits fram i enlighet med EU-direktivet 80/1268/EEC och kan därmed skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll