Gå direkt till innehåll
Ford Kuga.
Ford Kuga.

Pressmeddelande -

Fords nya elektriska flotta visas upp under Go Electric-upplevelse i Amsterdam

Idag, under en unik Go Electric-upplevelse i Amsterdam, visade Ford upp sin avancerade flotta med elektriska fordon som utgör en milstolpe för företaget och dess kunder. Ford presenterar bland annat plug-in-hybrid-varianter av Kuga, Tourneo, Fiesta och Focus. Ännu en nyhet är att amerikanernas favorit-Ford, Explorer, kommer lanseras i Europa – som plug-in-hybrid.

Under dagens Go Electric-upplevelse i Amsterdam presenterade Ford en rad olika modeller under Ford Hybrid-fanan. Sofistikerade drivlinor för plug-in-hybrider, mildhybrider och fullhybrider presenterades, som ska förbättra bränsleeffektiviteten och körupplevelsen för europeiska kunder.

Nya Kuga, med tre olika eldrivlinor
Förutom en slankare exteriördesign och bättre utrymmen blir nya Kuga också Fords mest elektrifierade modell hittills, med hela tre olika eldriftsalternativ: en plug-in-hybrid kommer finnas tillgänglig direkt vid lansering i mars 2020. Bilen kommer även som en mildhybrid med EcoBlue-dieselmotor och en fullhybrid med elmotor och bensinmotor som båda kommer finnas tillgängliga i Sverige under våren 2020.

Explorer plug-in-hybrid-SUV
Ford avslöjar också att populära SUV:en Ford Explorer kommer till Sverige, som plug-in-hybrid. SUV:en kommer finnas i två olika varianter; sportiga, Ford Performance-inspirerande Explorer ST-Line och lyxiga Explorer Platinum. Båda modellerna får sin kraft från en kombination av Fords 3,0-liters EcoBoost-bensinmotor med V6:a och en elektrisk motor och generator som tillsammans levererar 450 hästkrafter och ett vridmoment på 840 newtonmeter. Bilen börjar säljas i Sverige under andra kvartalet i år med leverans i början av 2020.

Mångsidiga Tourneo Custom som plug-in-hybrid
Minibussen och nu även plug-in-hybriden Ford Tourneo Custom är designad för att minimera mängden utsläpp och kan åka 50 kilometer på en laddning, alternativt 500 kilometer genom användning av Fords 1,0-liters EcoBoost-motor. Bilen börjar säljas i Sverige under våren 2019 och produktionen startar under fjärde kvartalet i år.

Elektrifierade Fiesta och Focus
Ford presenterar också att Fiesta och Focus kommer Sverigelanseras i 48-volts mildhybridversion med EcoBoost-motor nästa år. De nya mildhybriderna har en remdriven integrerad startmotor och generator (BISG), som ersätter ordinarie generator och möjliggör återtagning och lagring av energi som vanligtvis går förlorad vid bromsning och frirullning,i ett luftkylt 48-voltsbatteri. BISG fungerar även som motor, sömlöst integrerad med den trecylindriga 1,0-liters EcoBoost-motorn med låg friktion, och använder lagrad energi för att ge vridmomentsassistans under normal körning och acceleration, liksom för att driva bilens elektriska hjälpfunktioner.

– Våra nya hybrid-fordon erbjuder framåttänkande, avancerade teknologier och ett stort utbud av elektrifierade lösningar för olika behov. Hybrid-flottan kommer göra elektrifiering relevant och överkomlig i pris för fler förare än någonsin tidigare. Modellerna som presenteras här idag är bara början av vårt arbete att utveckla en omfattande flotta med smarta fordon för en smart värld. Från Fiesta till Transit kommer varje nytt fordon som vi introducerar erbjudas i elektriska versioner som kan matcha olika behov och plånböcker för våra kunder i Europa, säger Stuart Rowley, Fords Europachef.

En helelektrisk Ford Transit
Under 2021 lanserar Ford en helelektrisk version av Ford Transit, designad för att kunna tillgodose transportverksamheters behov på bästa sätt – utan några utsläpp. Den helelektriska Transiten kommer att erbjudas i ett flertal versioner.

Smart energikoncept för framtiden
Under dagens Go Electric-upplevelse presenterades också konceptet Transit Smart Energy, en unik tiosätes-minibuss som hjälper företaget utforska olika lösningar för hur Ford kan maximera energieffektiviteten och räckvidden hos framtida elektriska fordon.

– Genom att utveckla detta koncept har vi funnit en rad smarta lösningar rörande hur vi kan spara energi som kan hjälpa till att förbättra upplevelsen med elektrifierade fordon för kunder i framtiden, säger Kilian Vas, projektledare för utveckling av fordonsarkitektur på Ford Europa.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll