Gå direkt till innehåll
Fords ”Happy Seat” förbättrar arbetsmiljön i företagets europeiska fabriker

Pressmeddelande -

Fords ”Happy Seat” förbättrar arbetsmiljön i företagets europeiska fabriker

  • Experter har hjälpt Ford att utveckla en avancerad, ergonomisk arbetsplats som ger Fords bilbyggare en bättre arbetsmiljö
  • Med Happy Seat kan monteringspersonalen ”åka” in i och ut ur de bilar man bygger och slipper på så vis böjda knän och andra arbetsställningar som sliter på kroppen
  • God ergonomi uppmärksammas idag allt mer som en central del i arbetet med att minska både kroniska skador och sjukvårdskostnader, något som är mycket angeläget inte minst med tanke på den åldrande befolkningen i Europa och de höjda pensionsåldrarna i många länder

Göteborg, den 26 april 2011 – När Henry Ford var först med att införa det löpande bandet kunde han knappast föreställa sig att det företag han grundade fortfarande efter 100 år skulle finslipa hans epokgörande innovation.

För att kunna hantera utmaningar som t.ex. en allt äldre personal som arbetar i många år på monteringsbanan – och förbättra ergonomin, säkerheten och produktiviteten ute i fabrikerna – satte Ford ihop en arbetsgrupp med specialistläkare, produktionsexperter, personalrepresentanter och ombud för företagets funktionshindrade medarbetare.

Arbetet i gruppen ledde fram till att man tog fram Happy Seat – en smart snurrstol upphängd på en stolpe. Stolen gör att arbetarna kan sitta bekvämt medan de monterar bildelarna. De kan glida in i bilen och sitta ned när de monterar exempelvis pedalerna och slipper böja sig fram. Den första Happy Seat-lösningen togs i bruk i belgiska Genk redan 1998 och används för montering av takantenner. Därefter kom Köln med den första "lyckliga stolen" fyra år senare. Idag finns Happy Seats också i spanska Valencia och i tyska Saarlouis.

”Det finns en anledning till att vi kallar stolen Happy Seat – den gör ett tufft jobb både roligare och lättare”, säger Eilis Carey som arbetar som ergonom på Ford Europa. ”Arbetsuppgifter som förut krävde att man hade en obekväm arbetsställning en längre tid kan nu utföras i sittande ställning med stöd för svanken.”

Happy Seat gör att äldre medarbetare kan stanna kvar i sina arbetsgrupper, vilket är bra både för hälsan och för produktiviteten. ”Arbetsplatsen får en bättre ergonomi och montörerna får mindre problem med skador och trötthet. Det gör att sjukfrånvaron minskar och förbättrar kvaliteten på arbetet”, förklarar Carey.

José Lorenzo arbetar med att montera C-MAX på Fords fabrik i Valencia och har bara positivt att säga om Happy Seat: ”Nu kommer vi åt motorrummet på C-MAX underifrån och genom chassit. På den förra Focus-modellen arbetade vi ​​uppifrån och hade mindre utrymme att röra oss på. Det ökade risken för skador när man arbetade inuti motorrummet.

Nya Happy Seat har utvecklats speciellt för tillverkningen av C-MAX. Stolen har förbättrat ergonomin, så att jobbet nu blivit säkrare och mer bekvämt. Trots det begränsade utrymmet kan man använda en hälsosammare och framför allt säkrare arbetsställning.

Enligt min uppfattning har Happy Seat absolut förbättrat säkerheten och ergonomin. Det är mycket lättare att komma åt motorrummet nu och snabbare lämna det när man klar. Arbetet sliter mindre på kroppen och riskerna är färre. Det gör att vi montörer kan arbeta effektivare, så att hela monteringen går snabbare.”

Martin Chapman – som är chef för produktionsanläggningen i Köln, där Fiesta tillverkas – tillägger: “Arbetet på fabriken har blivit mycket mindre fysiskt krävande på den här delen av produktionslinjen. Innan vi fick Happy Seat måste montörerna böja sig ned när de satte fast pedalsatsen. Det var som att be om ryggproblem.

Idag skjuter montörerna sig framåt och bakåt i stolen och tar sig enkelt in i kupén – det kräver ingen större fysisk ansträngning. Det här skonar ryggen och gör att personalen kan vara kvar i arbete längre, vilket ju är bra för Ford. Helst ser vi att de anställda stannar fram till pensionsåldern, som ju nyligen höjts i många europeiska länder.”

Andra åtgärder som Ford vidtagit för att värna om monteringspersonalens hälsa är plattformar som används för att höja fordonens chassi så att man får en bekväm arbetsställning och "virtuell" programvara som används för att utveckla de mest ergonomiska tillverkningsprocesserna. Med hjälp av avataren Santos kan Ford testa olika arbetsmoment i en virtuell miljö och på så vis förbättra kvaliteten, säkerheten och ergonomin för sina montörer.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 164 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material