Gå direkt till innehåll
Ford visas upp senaste kreationerna på catwalken

Pressmeddelande -

Ford visas upp senaste kreationerna på catwalken

Göteborg, 9 december 2011 – Idag bjöd Ford på en lite annorlunda produktvisning: fotomodeller som fått "ta på sig" olika bildelar lät sig fotograferas på catwalken. 

En "bilklänning" och ett "bilhalsband" hade beställts av Ford och designats av två unga brittiska formgivare. 

Uppdraget att ta fram klänningen gick till Judy Clark, som i år är nominerad till priset Scottish Designer of the Year. Hon har arbetat tillsammans med den nu avlidne Alexander McQueen och bland annat hjälpt till att skapa Sarah Jessica Parkers berömda gröna klänning som hon bar på premiären för Sex and the City år 2008. 

”Det har varit ett fantastiskt roligt arbete som skiljer sig en hel del från det jag brukar göra”, berättar Clark. ”Klänningen är inspirerad av den edwardianska perioden (1901–1910). Och jag började faktiskt innan jag fått bildelarna.”

Klänningen – som består av en spännande blandning av silkeschiffong, röda billyktor, kiltspännen och (som så ofta hos Clark) tweed – blinkar tydligt till den återvinningstrend som Alexander McQueen lanserade under modeveckan i Paris för ett par år sedan.

26-åriga Katherine Hawkins från Cornwall tog sig an "bilhalsbandet". Till vardags arbetar hon med smyckedesign i det egna företaget Crème Noveau. Hawkins berättar att hon hämtat inspiration från Fritz Langs klassiska robotfilm Metropolis från 1927, men att hon till en början kände sig osäker på hur hon skulle lösa uppdraget. 

"När det plötsligt dök upp en låda med bildelar visste jag inte vad jag skulle ta mig till”, förklarar Hawkins. "Jag vet absolut ingenting om bilar och har inte ens körkort! Jag spred ut komponenterna på golvet och vände och vred på dem. Jag insåg snabbt att jag faktiskt skulle kunna göra något intressant av dessa underliga bitar i metall, plast och gummi!" 

Bilderna togs av Andy Fallon, som arbetat åt bl.a. Rolling Stone Magazine och FHM. 

# # # 

Om Judy Clark

I sina unika klädesplagg för kvinnor använder sig designern Judy R Clark av den bästa skotska ullen, Harris Tweed och exklusiva handfärgade silkestyger från Nepal – som hon gärna kompletterar med spets och andra detaljer från utvalda vintagekläder. 2006 var hon klar med sin modeutbildning på Herriot Watt University och började direkt arbeta från sin egen studio i de skotska högländerna. Hon visade upp sin kläder på olika modeshower i Storbritannien och fick arbete som assistent åt den välkände klädskaparen Alexander McQueen i London. Judy R Clarks kläder har visats på utställningarna Saks on Fifth Avenue, New York, Dressed to Kilt, New York och Tweed goes to Tokyo i Japan. 

Om Katherine Hawkins

Katherine Hawkins är ständigt på jakt efter spännande vintagesmycken och man ser henne därför ofta i antikvitetsbutiker och på loppmarknader. Hennes öga för ovanlig och gärna lite kitschig formgivning gör att hon skaffat sig en fin samling ovanliga retrodetaljer som hon arbetar in i sina smycken. Hawkins förmåga att sätta ihop till synes osammanhängande objekt och skapa en välfungerande helhet är det som präglar Crème Nouveaus charmfulla smycken. Katherine Hawkins grundade Crème Nouveau när hon var klar med sina tre års studier i hantverksdesign på De Montfort University. Hon behärskar konsten att framställa glaspärlor, forma glas, gjuta i harts, arbeta med textilier och mycket annat. Alla dessa tekniker kommer väl till pass när det gäller att ta fram nya smycken för Crème Nouveau.

  

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef